Hyppää sisältöön

Katso video: Norsukaksoset syntyivät ensi kertaa vuosiin Afrikan Keniassa

Videolla näkyy, kuinka vastasyntyneet tutustuvat ympäristöönsä, emoonsa ja vanhempaan sisarukseensa.

Iloisia vauvauutisia Keniasta: Norsuemolle kaksi poikasta
Iloisia vauvauutisia Keniasta: Norsuemolle kaksi poikasta

Luonnonsuojeluryhmä Save the Elephants kertoi torstaina, että Keniassa elävä elefanttinaaras Bora on synnyttänyt kaksi poikasta.

Luonnonsuojelijoiden mukaan tapahtuma on harvinainen afrikannorsujen keskuudessa.

Ensikertaa elefanttikaksoset havaittiin viikonloppuna Samburun suojelualueella Pohjois-Keniassa.

Norsukaksosista toinen on uros ja toinen naaras. Luonnonsuojelijoiden mukaan uudet tulokkaat eivät ole vielä saaneet nimiä.

Videolla näkyy, kuinka vastasyntyneet tutustuvat savanniympäristöön, emoonsa ja vanhempaan sisarukseensa, Boran vuonna 2017 syntyneeseen esikoiseen.

Harvinainen tapahtuma

Afrikannorsun raskaus kestää normaalisti noin 22 kuukautta. Yleensä naaras synnyttää yhden poikasen noin neljän vuoden välein.

Kaksosia syntyy harvoin norsupopulaatioissa.

Save the Elephants -järjestön perustajan Iain Douglas-Hamiltonin mukaan norsut saavat kaksosia harvemmin kuin ihmiset. Todennäköisyys kaksosille on prosentin luokkaa.

Viimeksi norsukaksoset syntyivät Samburussa vuonna 2006. Elefanttikaksoset kuitenkin elivät vain muutaman päivän.

Hamiltonin mukaan norsuemoilla ei ole useinkaan tarpeeksi maitoa kahden jälkeläisen ruokkimiseen. Tämä lisää kakosten riskiä kuolla varhain.

Viime vuonna tehtyjen laskelmien mukaan Keniassa elää arviolta yli 36 000 norsua.

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) varoitti viime vuonna, että salametsästys, elinympäristöjen pienentyminen sekä maan ottaminen maatalousalueiksi on vaikuttanut tuhoisasti norsujen määrään koko mantereella.

Lue myös: