Hyppää sisältöön

Kymenlaakson aluevaaliehdokkaat antaisivat hoitajille lisää palkkaa – ehdokkaista menojen karsiminen on veronkorotusta parempi vaihtoehto

Miltei kaikki Kymenlaakson aluevaaliehdokkaat ovat sitä mieltä, että hoitajien palkkoja on nostettava. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Enemmistö Ylen vaalikoneeseen (siirryt toiseen palveluun) vastanneista Kymenlaakson aluevaaliehdokkaista katsoo, että julkista taloutta on parempi tasapainottaa menoja karsimalla kuin veroja kiristämällä.

Asiaa kysyttiin vaalikoneessa arvokysymyksenä, eli kysymystä ei ollut rajattu pelkästään hyvinvointialueen talouteen.

Menojen karsimista kannatti runsaat 60 prosenttia vastaajista. Eniten väitettä kannattivat perussuomalaiset, kokoomus ja kristillisdemokraatit. Sen sijaan verotuksen kiristämisen kannalla olivat eniten vasemmistoliitto ja vihreät.

Hoitajien palkkoja nostettava

Aluevaaliehdokkailta kysyttiin kantaa myös väitteeseen, jonka jonka mukaan hoitajien palkkoja on nostettava, vaikka se kasvattaisi kustannuksia.

Miltei 90 prosenttia vastaajista oli väitteestä samaa tai täysin samaa mieltä. Isommista puolueista vähiten intoa palkankorotuksiin oli kokoomuksen ehdokkailla. Heistäkin palkankorotuksia kannatti vaalikoneessa kolme ehdokasta neljästä.

Yle Kymenlaakson vaaliteltan chatissa keskustellaan lauantaina siitä, miten rahat riittävät hyvinvointialueiden palveluihin. Keskustelu alkaa kello 10 ja siihen voi osallistua Yle-tunnuksella.Chatin asiantuntijoina ovat Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen, Kymenlaakson pelastuslaitosksen pelastusjohtaja Juhani Carlson ja Kouvolan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.