Hyppää sisältöön

Kiristyvä koronatilanne ja huonot kelit haittaavat jätehuoltoa Turun seudulla

Lounais-Suomen jätehuollon mukaan jäteastioiden tyhjentämiseen saattaa tulla viivästyksiä. Myös tammikuulle aiotut pop up -jätekeräykset on peruttu.

Muun muassa jätteiden oikealla lajittelulla voidaan LSJH:n mukaan helpottaa hankalaa tilannetta. Kuvituskuva. Kuva: Marie Söderman/Yle

Nopeasti heikentynyt koronatilanne ja sen aiheuttamat sairastumiset ja karanteenit vaikuttavat jätehuoltoon. Lisäksi viime päivien talvimyrskyt ja huono ajokeli hankaloittavat jäteautojen toimintaa.

Lounais-Suomen jätehuolto (LSJH) kertoo, että jäteastioiden tyhjennyksiin saattaa tulla viivästyksiä. Myös jäte- ja ympäristöneuvontatilaisuudet sekä tammikuulle sovitut pop up -jätekeräykset on peruttu.

LSJH kertoo seuraavansa tilanteen kehittymistä ja varautuu palveluiden priorisointiin. Käytännössä tämä tarkoittaa jäteastioiden tyhjennysaikojen muuttamista.

Yhtiö on jättänyt jätehuoltoviranomaiselle anomuksen mahdollisuudesta poiketa jätehuoltomääräyksistä, esimerkiksi jätteiden kuormaamisaikoihin liittyen.

Lajittelu voi helpottaa vaikeaa tilannetta

Jätteen oikea lajittelu on LSJH:n mukaan nyt ensiarvoisen tärkeää. Yhtiö muistuttaa että jätteen määrää voi myös vähentää jättämällä turhat ostokset tekemättä.

– Jos huomaat, että kierrätyspisteesi jäteastiat pursuavat, säilytä pakkausjätteesi kotona, kunnes astia on tyhjennetty. Älä jätä jätteitä jäteastioiden viereen, LSJH:n tiedotteessa todetaan.

LSJH huolehtii asukkaiden jäteastiatyhjennyksistä Kemiönsaaressa, Maskussa, Mynämäessä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisten saaristossa, Raisiossa ja Ruskon Vahdolla.