Hyppää sisältöön

Kainuun nuorisovaltuutetut haluavat säännölliset mielenterveystarkastukset kouluihin

Esimerkiksi vuosittaiset koulukuraattorikäynnit normalisoisivat kuraattorilla käyntiä ja pienentäisivät avun hakemisen kynnystä.

Kuva: Asmo Raimoaho / Yle

Lasten ja nuorten mielen hyvinvointia on kartoitettava yhtä hyvin kuin fyysistä terveyttä, vaativat Kainuun nuorisovaltuutetut.

Kainuun maakunnallinen nuorisovaltuusto on jättänyt aloitteen, jonka mukaan vuosittaiset koulukuraattorikäynnit normalisoisivat kuraattorilla käyntiä ja pienentäisivät avun hakemisen kynnystä. Vuosittainen tarkastus olisi aloitteen mukaan hyvinkin tarpeellista, sillä mielenterveyden ongelmat voivat muuttua huonompaan suuntaan todella nopeasti.

THL:n tutkimuksen mukaan jopa 20–25 prosenttia nuorista kärsii mielenterveysongelmista. Se tarkoittaisi Kainuussa lähes kahtatuhatta nuorta. Tärkeää onkin kiinnittää huomiota nuorten mielenterveyteen varhaisessa vaiheessa, kertoo kajaanilainen nuorisovaltuutettu Maire Heikkinen.

– On ollut paljon puhetta siitä, että ei ole tarpeeksi tarjolla apua mielenterveysongelmiin koulussa. Moni ihminen on tullut sanomaan, että koulussa ei apua saa. Sitä oikeasti tarvitaan, ongelmat ovat pahentuneet edellisen kolmen vuoden aikana.

  • Osallistu keskusteluun: Järjestämme Kainuun vaaliteltalla chat-keskustelun hyvinvointiin liittyen. Voit osallistua keskusteluun Yle Tunnuksella. Chat-keskustelu lauantaina 22.1.2022 klo 10–11: Miten rahat riittävät hyvinvointialueiden palveluihin?

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.