Hyppää sisältöön

Kiihtyvä koronatilanne pudottaa työntekijöitä rivistä pelastuslaitoksella – Varsinais-Suomessa loppuvat ensihoitajat

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kertoo rekrytoivansa lisää henkilökuntaa. Aikaisemmin muun muassa Turun kaupunki, Turun seudun joukkoliikenne ja Lounais-Suomen jätehuolto ovat kertoneet varautuvansa koronatilanteen aiheuttamaan henkilöstöpulaan.

Koronapandemia on tuonut suuria haasteita pelastusalan työssäjaksamiseen. Tehtävät on hoidettava, vaikka työntekijöitä on poissa. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Linus Hoffman

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on tällä hetkellä useita ensihoitajia poissa töistä koronavirustapausten vuoksi.

Henkilökuntapulaa on tähän saakka hoidettu siirtämällä pelastuslaitoksen omaa henkilökuntaa tehtävistä toiseen. Henkilöstöä on siirretty esimerkiksi paloasemilta ensihoitoon. Myös vapaalla olevia työntekijöitä ja keikkatyöläisiä on otettu töihin.

Tautitilanteen heikentyessä pelastuslaitos on päättänyt aloittaa uusien työntekijöiden rekrytoinnin. Tarkoituksena on palkata kaksitoista ensihoitajaa syyskuun loppuun asti kestäviin työsuhteisiin.

– Tautitilanne näyttää hankalalta, eikä se ainakaan helpotu tässä lähiaikoina, joten päädyimme aikaistamaan rekrytointeja alkuvuoteen, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Juha Virto.

Koronavirus kuormittaa työntekijöitä

Koronaepidemia koetteli Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen henkilöstöä Virton mukaan viime vuoden keväänä ja kesällä. Syksyllä tilanne taas helpottui, mutta vuodenvaihteen jälkeen poissaolot lisääntyivät koronaviruksen omikronmuunnoksen leviämisen takia.

Virto kertoo, että koronaviruksen tuoma paine pelastusalan työssäjaksamiseen näkyy pelastuslaitoksissa ympäri maata.

– Kyllä tämä on kansallinen ongelma. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ongelma on vähintään saman suuruinen kuin meillä, Virto toteaa.

Aikaisemmin Varsinais-Suomessa muun muassa Turun kaupunki, Turun seudun joukkoliikenne ja Lounais-Suomen jätehuolto ovat kertoneet varautuvansa koronatilanteen aiheuttamaan henkilöstöpulaan.

Lue lisää: