Hyppää sisältöön

Kainuun soten vaikea tilanne jatkuu henkilöstön poissaolojen vuoksi – kiireellisen hoidon resurssit pyritään turvaamaan

Kainuussa ei pystytä suunnitellusti toteuttamaan kiireettömiä kontrolleja tai terveystarkastuksia. Tällä hetkellä poissa on noin 180 henkilöä. Poissaolojen määrä on hieman laskenut, kertoo sote.

Sosiaali- ja terveydenhuollon vaikea tilanne jatkuu Kainuussa henkilöstön poissaolojen vuoksi. Kuva: Sipe Myllyniemi / Yle

Eilen torstaina Kainuussa todettiin 124 koronatartuntaa. Tartunnanjäljityksen ruuhkautumista on saatu merkittävästi purettua lisäresursseilla, ja sote on eilen tavoittanut osan henkilöistä, jotka kävivät koronatestissä 2–3 vuorokautta sitten.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon vaikea tilanne jatkuu henkilöstön poissaolojen vuoksi. Kiireellisen hoidon resurssit pyritään turvaamaan toiminnan supistuksilla ja henkilöstön siirroilla.

Tällä hetkellä poissa on noin 180 henkilöä. Poissaolojen määrä on hieman laskenut.

Perusterveydenhuollon kiireetöntä vastaanottotoimintaa supistetaan toistaiseksi. Esimerkiksi kiireettömiä kontrolleja tai terveystarkastuksia ei pystytä toteuttamaan suunnitellusti.

Kiireellisimmissä asioissa virka-aikana tulee soittaa omalle terveysasemalle. Päivystysapu 116 117 palvelee kiireellisessä hoidon arvioinnissa tai päivystykseen hakeutumisessa.

Koronatilanteen vuoksi ikäihmisten päivätoiminta keskeytetään 24.1.–9.2. väliseksi ajaksi. Kainuun sote ilmoittaa asiakkaille peruutuksista.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.