Hyppää sisältöön

Etelä-Suomen liikunta- ja virkistystilat pysyvät suljettuina ainakin seuraavat kaksi viikkoa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa HUSin alueella voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen sulkua 7. 2. asti.

Helsingin Mäkelänrinteen uimahalli on nyt suljettu. Kuva on otettu 25.10.2021. Kuva: Jouni Immonen / Yle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa sulkumääräystä liikunta- ja virkistystilojen osalta 7.2. asti.

Sulkupäätös koskee alla lueteltuja tiloja:

  • sisätilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan liikuntaan
  • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat ja uimahallit
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin ja muuhun ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat

Suljetuksi määrättyjä tiloja voi käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

– Sairaanhoitopiirin lausunnon perusteella on yksiselitteistä, että tilojen sulkumääräystä ei voida vielä lieventää tai jättää tietynlaisia tiloja päätöksen ulkopuolelle, kertoo ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteessa.

Tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Myös aluevaalien äänestys voidaan järjestää muuten suljetuissa tiloissa.

Lisäksi tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia arvioidaan ensi viikolla

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, jonka mukaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty.

Päätös on voimassa tammikuun loppuun asti tällä hetkellä. Ulkotiloissa järjestettävien tilaisuuksien henkilömäärää ei ole rajoitettu aluehallintoviraston päätöksellä.

Kokoontumisrajoitusten jatkoa arvioidaan ensi viikolla alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä ja päätös annettaisiin todennäköisesti ensi viikon perjantaina.