Hyppää sisältöön

Ammattiliitto Pro asetti ylityökiellon UPM:n paperiteollisuuteen

Ylityökielto alkaa lauantaina kello 6 ja on voimassa toistaiseksi. Toimihenkilöiden lakko UPM:n tehtailla päättyy viikonloppuna. Sähköliiton ja Paperiliiton lakot voivat jatkua 19. helmikuuta asti.

Toimihenkilöitä edustava ammattiliitto Pro ilmoitti UPM:n paperiteollisuutta koskevasta ylityökiellosta perjantaina. Kuva: Juha Kemppainen / Yle

Ammattiliitto Pro on asettanut ylityökiellon UPM:n paperiteollisuuteen.

Ylityökielto koskee kaikkia toimihenkilöitä ja alkaa lauantaina 22. tammikuuta kello 6.

Ylityökielto on voimassa toistaiseksi ja sen aikana tehdään töitä enintään säännöllisen työajan verran.

– UPM ei ole tullut vastaan toimihenkilöiden kohtuullisissa vaatimuksissa, joilla turvataan toimihenkilöstön palkkaus ja työehdot, siksi meidän on ryhdyttävä ylityökieltoon, toteaa Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen tiedotteessa.

Ammattiliiton mukaan UPM:n kanssa käydyissä keskusteluissa ei ole saatu minkäänlaista vakuutta toimihenkilöiden vuosittaisesta työajasta eikä ansioiden säilymisestä tai kehittymisestä.

UPM on Pron mukaan kiistänyt työehtosopimuksiin liittyvän jälkivaikutuksen. Sen mukaan vanhan voimassaolleen työehtosopimuksen sääntöjä on noudatettava, kunnes uudesta sopimuksesta sovitaan.

Lisäksi UPM on Pron mukaan esittänyt sellaisia työaikajärjestelyjä, jotka eivät ole työaikalain tai työehtosopimuksen mukaan mahdollisia.

Ammattiliitto Pron ja UPM:n välinen aiempi työehtosopimus päättyi vuodenvaihteessa.

Pron lakko päättyy, Sähköliiton ja Paperiliiton lakot jatkuvat

UPM:llä työskentelevät toimihenkilöt ovat olleet lakossa vuoden alusta alkaen. Lakko päättyy lauantaiaamuna.

Lakossa ovat myös Sähköliittoon ja Paperiliittoon kuuluvat työntekijät.

Sähköliitto ilmoitti tänään perjantaina jatkavansa lakkoa UPM:n paperi- ja sellutehtailla kahdella viikolla.

Lakko päättyy lauantaina 19. helmikuuta kello 6, mikäli neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta ei saavuteta sitä ennen.

Myös Paperiliitto on ilmoittanut, että lakko voi jatkua jopa 19. helmikuuta asti. Lakkoa pidennettiin kahdella viikolla viimeksi eilen torstaina.