Hyppää sisältöön

Nuoret loistavat poissaolollaan äänestyspaikalla Lempäälässä – ensimmäistä kertaa äänestänyt Eelis Holopainen oli poikkeus: "Olen aika tapaturma-altis"

Äänestäjiä kävi sunnuntaina Lempäälän Lempoisten äänestyspaikalla tasaiseen tahtiin, mutta nuoret loistivat poissaolollaan.

18-vuotias Eelis Holopainen äänesti ensimmäistä kertaa vaaleissa. Video: toimittaja Petra Ketonen, kuvaaja Marjut Suomi / Yle
18-vuotias Eelis Holopainen äänesti ensimmäistä kertaa vaaleissa. Video: toimittaja Petra Ketonen, kuvaaja Marjut Suomi / Yle

Eelis Holopainen on poikkeus Lempäälän Lempoisten äänestyspaikalla. Hän on 18-vuotias ja käyttää äänioikeuttaan ensimmäistä kertaa. Hän lähti äänestämään, koska haluaa vaikuttaa omiin asioihinsa.

– Terveydenhuolto vaikuttaa eniten minuun. Aika tapaturma-altis olen, Holopainen sanoo.

Hän toivoo, että hoitopaikka löytyisi tulevaisuudessakin aika läheltä, omasta kunnasta. Holopainen ei osaa sanoa selvää syytä siihen, miksi nuoria on ainakin Lempäälässä käynyt äänestämässä vain vähän.

– Ehkä se on se, että kaikki ei oo varmoja, mistä äänestetään ja miten se vaikuttaa omiin asioihin.

Lempäälän Lempoisten vaalialueen puheenjohtaja Marja Sundström kertoo, että väkeä on muuten käynyt vaaliuurnilla tasaiseen tahtiin.

– Hyvä tunnelma, mutta se on käynyt selväksi, että äänestäjäkunta on ikähaarukan yläpäästä. Nuoria on hirveän vähän nähty täällä, mutta he ovat loistaneet poissaolollaan, Sundström sanoo.

Henna ja Olli Kanerva olivat iltakuuden aikaan liikkeellä tyttärensä Sannan kanssa.

Äänestämään saapunut perhe Henna Kanerva, Olli Kanerva ja Sanna Kanerva äänestyspaikan edustalla Lempäälässä 23.01.2022.
Kanervan perheen pienin ei halua kommentoida äänestysprosenttia, mutta vanhemmat arvioivat alhaiseksi. Video: toimittaja Petra Ketonen, kuvaus Marjut Suomi / Yle

– Ilman muuta haluaa antaa oman äänensä aina kun on siihen mahdollisuus, Henna Kanerva sanoo.

– Olishan se hienoa, kun ihmiset pääsisivät hoitoon mahdollisimman ripeästi, kun sitä tarvitsevat ja palokunta olisi helposti tavoitettavissa Olli Kanerva kuittaa.

Olli Kanerva äänesti iltakuuden aikaan Lempäälässä. Kuva: Marju Suomi / Yle

Vaali-illan ja ääntenlaskun etenemistä Pirkanmaalla voit seurata Pirkanmaan vaaliteltassa, eli vaaliseurannassamme. Viimeisimmät tiedot kuulet myös kello 18.00 alkaen vaalisunnuntain erikoislähetyksestämme radiosta taajuudella 99,9 tai Yle Areenassa.

Mitä tunteita artikkeli herätti? Keskustelu on auki kello 24.1. kello 23:een asti.

Oikaisu 23.1. kello 18.50: korjattu nimivirhe. Marja Sundströmin nimi oli kirjoitettu virheellisesti Sundtström.