Hyppää sisältöön

Herätys: Aluevaalit ratkeavat tänään | Vielä voit löytää sopivan ehdokkaan vaalikoneesta | Tiina Raevaaralle koira on sielunkumppani

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Tänään on aluevaalien varsinainen äänestyspäivä. Kuva: Markku Sandell / Yle

Tänään on historiallinen vaalisunnuntai: Näin päivä etenee

Tänään sunnuntaina ensimmäistä kertaa käytävissä aluevaaleissa valitaan valtuustot vuodenvaihteessa toimintansa aloittaville hyvinvointialueille. Yle seuraa aluevaaleja aamusta iltaan verkossa, radiossa ja televisiossa. Vaalien äänestysprosentti on miltei täysi arvoitus koronan ja uuden vaalityypin takia.

Vielä on hyvin aikaa etsiä itsellesi sopiva ehdokas Ylen vaalikoneesta

Kuva: Eetu-Mikko Pietarinen / Yle

Eikö oma ehdokas ole vielä selvillä? Ylen vaalikone auttaa (siirryt toiseen palveluun). Siinä käydään läpi ehdokkaiden arvoja, mielipiteitä sote-kysymyksistä ja alueellisia aiheita. Voit myös hakea sopivaa ehdokasta ehdokkaiden taustatietojen perusteella vastaamatta kysymyksiin. Vaalikone on tarjolla kuudella kielellä. Tervetuloa!

Tiina Raevaara ei ihmettele koirabuumia, sillä hänelle koira on tärkeä sielunkumppani

Tiina Raevaaran mieli lepää koirien seurassa. Kuvassa Talvikki. Kuva: Sakari Piippo / Yle

Sunnuntain kulttuurivieras kirjailija Tiina Raevaara on aina ollut eläinrakas. Lapsena hänellä oli lemmikkeinä jopa sirkkoja ja torakoita. Koiran kanssa Raevaara tuntee kuitenkin suurinta yhteyttä. Uudessa tietokirjassaan hän yrittää löytää selitystä sille, miksi ihmiset viihtyvät niin hyvin koirien seurassa.

Lauhan ilman myötä keli muuttuu huonoksi

Kuva: Ilmatieteen laitos

Sunnuntaiyönä tuuli voimistuu koko maassa ja Suomen yli liikkuu lumisateita. Osin sateet ovat etelä- ja keskiosassa maata jäätäviä ja keli voikin olla monin paikoin huono. Samalla sää lauhtuu. Sateet väistyvät itään ja sää poutaantuu. Pilvisyys on runsasta, mutta lännessä aurinko voi näyttäytyä. Lounaistuuli on puuskaista.

Lue lisää Ylen sääsivuilta.