Hyppää sisältöön

Jemenissä kymmeniä kuollut siirtolaisten pidätyskeskukseen tehdyssä ilmaiskussa

Ainakin sata loukkaantui. Uhrien määrä voi vielä nousta.

Kuvakaappaus videosta, jolla näytettiin pidätyskeskukseen osuneen ilmaiskun aiheuttamia tuhoja. Kuva: AFP

Jemenissä tehdyissä ilmaiskuissa on kuollut kymmeniä ihmisiä.

Tuhoisin ilmaisku osui pidätyskeskukseen Saadan kaupungissa. Iskussa on huthi-kapinallisten mukaan kuollut ainakin 70 ihmistä. Haavoittuneita on eri arvioiden mukaan sadasta kahteen sataan. Suurin osa uhreista oli siirtolaisia.

Huthien terveysasioista vastaava johtaja Taha al-Motawakel sanoo uutistoimisto AP:lle, että uhrien määrä todennäköisesti nousee, koska monet ovat saaneet vakavia vammoja.

Myös muun muassa Pelastakaa lapset -järjestö (siirryt toiseen palveluun) on kertonut iskusta. Järjestön mukaan toisessa iskussa kolme jalkapalloa pelaamassa ollutta lasta kuoli Hodeidan satamakaupungissa.

Samassa kaupungissa ilmaisku vaurioitti Jemenin internet-yhteyksistä vastaavaa telekommunikaatiokeskusta. Iskun jälkeen internet-yhteydet olivat maassa poikki.

Avustustyöntekijät jatkoivat uhrien etsimistä molemmissa kaupungeissa.

Saudien johtama koalitio lisännyt ilmaiskuja kostoksi kapinallisille

Jemenin huthi-kapinallisia vastaan taisteleva Saudi-Arabian johtama koalitio on lisännyt viime päivinä ilmaiskuja Jemenissä. Koalition mukaan iskujen kohteena ovat huthien sotilaalliset kohteet.

Alkuviikosta huthit tekivät ilmaiskuja Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, joka kuuluu koalitioon.

Pelastakaa lapset -järjestön lisäksi myös uutistoimisto Reutersin haastattelema silminnäkijä on kertonut, että Saadan kaupungissa osa uhreista oli siirtolaisia.

Jemenin sisällissodasta huolimatta Afrikan sarven maista saapuu edelleen ihmisiä, jotka pyrkivät Jemenin kautta Saudi-Arabiaan ja muihin Persianlahden maihin.

Seitsemän vuotta sitten alkaneessa Jemenin sisällissodassa on kuollut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Miljoonat ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan. Suuri osa väestöstä on kärsii ruokapulasta.

Lisää aiheesta: