Hyppää sisältöön

20 vuotta esiintynyt Scandinavian Hunks lopettaa vaikka tanssiryhmään olisi tulijoita – "Kolme sähköpostia odottamassa, että pääsisikö mukaan"

Miestanssiryhmä tekee tänä keväänä jäähyväiskiertueen, jossa nähdään kaikki Hunkseissa koskaan tanssineet esiintyjät.

Minkälainen on Hunks-mies? "Se on ennenkaikkea herrasmies"
Minkälainen on Hunks-mies? "Se on ennenkaikkea herrasmies"

Yli 20 vuotta Suomea ja silloin tällöin maailmaakin kiertänyt showtanssiryhmä Scandinavian Hunks ilmoitti loppuvuodesta lopettavansa. Päätös ei ollut porukalle helppo ja tunnelmat miesten keskuudessa olivat lopetuspäätöstä tehdessä haikeita.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vierailleet Petri "Mauno" Ahonen ja Matias Starmans kuvailivat, että lopetuspäätös oli tainnut kyteä kaikkien mielessä, mutta nyt se uskallettiin sanoa ääneen.

Vuosien mittaan Hunkseissa on tanssinut yli kahden käden sormilla laskettava määrä miehiä. Ja tulijoita on aina riittänyt.

– Tulin Hunkseihin mukaan vuonna 2007. Sitä edelsi karsinnat, jossa oli mukana kuutisenkymmentä miestä ja siinä otettiin jyvät akanoista.

– Pääsykokeeseen sisältyi haastatteluja, opetettiin koreografiaa ja katsottiin, miten nopeasti se ikään kuin tarttuu. Eli miten nopeasti pystyy omaksumaan liikkeitä, kertoo nykyään Scandinavian Hunksien kapteenina eli ryhmänvetäjänä toimiva Starmans.

Karsintojen päätteeksi käytiin vielä harjoituskeikoilla ja vasta sitten oli valmis Hunksien riveihin. Hunkseihin on ollut vuosien varrella useampia rekrytointitilaisuuksia ja pääsykokeisiin on aina riittänyt kymmeniä innokkaita.

Tanssiryhmän perustajajäsen Petri "Mauno" Ahonen uskoo, että porukan vetovoimaa selittää hyvä yhteishenki ja sitten melko luonnollinenkin syy:

– Varmaankin se, että kun on siinä lavalla näin (kädet levällään) ja siellä vastassa sata naista huutaa kädet pystyssä, ehkä siinä voi jollain kundilla tulla sellainen fiilis, että miksi en minäkin voisi olla tuolla, Ahonen myhäilee.

Ja tulijoita olisi yhä.

– Kyllä niitä tulee ihan viikoittain. Nytkin minulla on kolme sähköpostia odottamassa, että pääsisikö mukaan. Nyt tässä mietin, että mitenköhän vastaisin, kun olemme kuitenkin tekemässä jäähyväiskiertuetta, Ahonen kertoo.

"Teitä on kiva katsoa, kun teillä on niin hauskaa keskenänne"

Molemmat miehet puhuvat hyvin lämpimään sävyyn työtovereistaan. Hunkseissa on heidän mukaansa aina ollut todella hyvä yhteishenki.

Yksi pääsykriteereistä onkin, että pitää tulla toimeen kaikkien kanssa.

– Jos ajatellaan sitä aikaa, jonka vietämme keskenämme keikkapaikoilla, autossa, lavalla, niin täytyy viihtyä porukassa.

Ja sen pitää Starmansin mukaan ulottua ihan kaikkialle.

– Kun ollaan vaikka huoltoasemalla porukalla, niin me ollaan se hyväntuulinen porukka, eikä vaikka viisi yksilöä.

Ahonen kertoo, että hyvän ryhmähengen on pannut merkille myös yleisö.

– Sieltä on tullut sellaista palautetta, että teitä on niin kiva katsoa, kun teillä on keskenään niin hauskaa lavalla. Kun joku sanoo, että kokee meidän ilon lavalla, niin silloin se show on myös jotain muutakin kuin vain rintalihaksia ja hauiksia.

Katso koko lähetys Areenasta