Hyppää sisältöön

Vain yksi ehdolla olleista kansanedustajista jäämässä varalle Pirkanmaan aluevaltuustoon, moni Kontulan tapaan ääniharava

Kansanedustajat keräsivät odotetusti paljon ääniä Pirkanmaalla, mutta eivät olleet automaattisesti ensimmäisellä paikalla puolueen äänimäärissä.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula toi puolueelle paljon ääniä Pirkanmaalla. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Pirkanmaan kansanedustajat pärjäsivät odotetun hyvin aluevaaleissa. Pirkanmaan kansanedustajista kahdeksan oli ehdolla aluevaaleissa.

Ehdolla nykyisistä kansanedustajista olivat Ilmari Nurminen (sd.), Jari Kinnunen (kok.), Sofia Vikman (kok.),Veijo Niemi (ps.), Veikko Vallin (ps.), Iiris Suomela (vihr.), Sari Tanus (kd.), ja Anna Kontula (vas.).

Kun äänistä oli laskettu 90 prosenttia, Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Ilmari Nurminen oli kerännyt puolueessaan toiseksi eniten ääniä entisen pormestarin Lauri Lylyn jälkeen.

Myös vihreiden Iiris Suomela oli puolueensa kakkosena.

Myös kansanedustajat Anna Kontula (vas.) jaSari Tanus (kd.) keräsivät Pirkanmaalla paljon ääniä ja olivat viiden eniten ääniä keränneen joukossa, kun äänistä oli laskettu 90 prosenttia.

Kokoomuksen kansanedustajista Sofia Vikman kipusi puolueensa äänimäärissä Pirkanmaan kolmanneksi ja Jari Kinnunen oli menossa läpi Nokialta. Perussuomalaisista Veikko Vallin on menossa läpi, mutta Veijo Niemi jäämässä varalle.

Vaali-illan ja ääntenlaskun etenemistä Pirkanmaalla voit seurata Pirkanmaan vaaliteltassa, eli vaaliseurannassamme. Viimeisimmät tiedot kuulet myös kello 18.00 alkaen vaalisunnuntain erikoislähetyksestämme radiosta taajuudella 99,9 tai Yle Areenassa.