Hyppää sisältöön

Savonlinnalainen lääkäri Panu Peitsaro keräsi hurjan äänisaaliin, kiilaa monen puoluejohtajan ohi

Äänisaalista selittänee ainakin osittain kiista kahden sairaalan välillä, mikä kuumentaa tunteita. Asia on repinyt Etelä-Savoa vuosikausia.

Henkilö mustassa puvun takissa istuu tuolilla.
Savonlinnalainen ylilääkäri jätti äänimäärässä taakseen monet tunnetut valtakunnan poliitikot ja puoluejohtajat.

Savonlinnalainen lääkäri Panu Peitsaro keräsi hurjan äänisaaliin maakuntavaaleissa. Hän on 3 390 äänellään koko maan yhdentenätoista, kun äänistä on laskettu yli 99 prosenttia.

Peitsaro kiilaa monen puoluejohtajan ja entisten ministerien ohi. Taakse jäävät esimerkiksi Paula Risikko (kok.), Petteri Orpo (kok.), Juha Sipilä (kesk) ja Riikka Purra (ps.).

Suhteellisesti laskettuna hän on jopa valtakunnan ääniharava, sillä hän on saanut suuremman osan oman alueensa äänistä kuin kukaan muu.

Peitsaro yllättyi saamastaan ennakkoäänimäärästä, joka oli 2 500.

– Varovaisesti uskalsin toivoa ehkä kolmas- tai neljäsosaa tuosta määrästä, mitä nyt oli jo ennakkoäänissä, hän sanoo.

Peitsaro havittelee aluevaltuustopaikkaa työnsä takia sitoutumattomana, mutta Liike Nytin listoilta.

– Kyllä äänimäärä oikeasti lämmittää sydäntä. Koen, että ihmiset arvostavat työtäni, jota olen tehnyt kymmenen vuotta Savonlinnassa savonlinnalaisten eteen ja Sosterin palveluiden kehittämiseksi ja toimintojen turvaamiseksi.

Sairaalan kohtalo huolestuttaa Savonlinnassa

Savonlinnalaisen lääkärin äänisaalista selittänee ainakin osittain vuosia hiertänyt kiista kahdesta sairaalasta. Etelä-Savossa keskussairaaloita nimittäin on sekä Mikkelissä että Savonlinnassa.

Peitsaro on aiemmin työskennellyt Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin johtajana viisi ja puoli vuotta, kunnes irtisanoutui virasta reilu vuosi sitten. Hän on toiminut sairaanhoitopiirin hallinnossa kaikkiaan kymmenen vuotta. Nyt hän työskentelee lääkärinä puolustusvoimissa

Peitsaro on ollut mukana myös Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen yhteistyössä sekä edellisen hallituskauden sote-valmisteluissa.

– Tunnen erittäin hyvin tämän alueen ja alueen haasteet ja toivottavasti osaan auttaa niissä solmuissa, mitä on ollut.

Savonlinnalaiset ovat lähteneet vaaliuurnille ennakkoon innokkaasti ja ennakkoäänestysprosentti nousi reilusti keskivertoa korkeammaksi.

– Korkea ennakkoäänestysprosentti kertoo siitä isosta huolesta, mikä Savonlinnan seudun ihmisillä on maakunnan kahden sairaalan säilymisestä, Peitsaro sanoo.

Hänen mukaansa työnjako on hieman helpottanut.

– Keskittämisasetusta on päivitetty, Savonlinnasta on siirtynyt tiettyjä toimenpiteitä Pohjois-Savoon ja tekonivelkirurgialle tuli jatko täällä Savonlinnassa. Näkisin, että tässä on tiettyjä komponentteja nyt helpomman kautta mennä eteenpäin, Peitsaro toteaa.

Korjattu 24.1. klo 01:01 Peitsaron työtehtäviä ja titteliä. Hän ei enää työskentele Sosterissa ylilääkärinä, vaan nykyisin puolustusvoimissa lääkärinä.

Voit keskustella aiheesta 24.1. klo 23.00 saakka.

**Lue lisää: **

Tuleeko Savonlinnasta aluevaalien isoin jytky? Tutkija: Sairaala-ilmiö voi muuttaa suomalaisten politiikan tekotapaa