Hyppää sisältöön

Tulipalo Pohjois-Kymen sairaalan potilashuoneessa – potilaat ja henkilökunta evakuoitu, 12 savua hengittänyttä henkilöä sai happihoitoa

Potilashuone oli palon syttymishetkellä tyhjä. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Pohjois-Kymen sairaala sijiatsee Kouvolassa Kuusankoskella. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kouvolassa Pohjois-Kymen sairaalassa syttyi tulipalo varhain maanantai-aamuna. Tulipalo oli osasto 1:n potilashuoneessa, joka oli syttymishetkellä tyhjä.

Tulipalo on sammutettu ja tilojen tuuletus savusta on käynnissä. Pelastuslaitoksen arvion mukaan työt saadaan valmiiksi pelastuslaitoksen osalta noin kello kahdeksalta aamulla.

Osastolta evakuoitiin kaikki 22 potilasta ja henkilökunta. Ensihoito tarkisti kaikkien savua hengittäneiden henkilöiden tilan. Kaksitoista savulle altistunutta henkilöä sai happihoitoa. Tämän hetkisten tietojen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti.

Osaston evakuoinnin aloitti henkilökunta, joka toimi pelastuslaitoksen mukaan tilanteessa esimerkillisesti.

– Henkilökunta sai evakuoinnin käyntiin nopeasti ja potilaat saatiin välittömästä vaarasta pois. Pelastuslaitos jatkoi evakuointia savusukeltajien voimin, kun pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat paikalle, kertoo päivystävä päällikkö Ville Salonen Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Hänen mukaansa evakuoinnit suoritettiin niin, että potilaat kuljetettiin sängyissään osastolta ulos. Henkilökuntaa osastolla oli seitsemän henkilöä ja yksi vartija.

Poliisi tutkii paloa

Osasto 1 sijaitsee sairaalan ensimmäisessä kerroksessa eikä savu levinnyt merkittävissä määrin muihin palo-osastoihin. Syttyneessä potilashuoneessa oli automaattinen paloilmaisin mutta ei automaattista sammutinjärjestelmää.

Salosen mukaan potilashuone, jossa palo syttyi, kärsi palovahingoista. Lisäksi osasto kärsi savuvahingoista.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tehtävästä hieman ennen aamuviittä. Paikalla oli 14 pelastuslaitoksen yksikköä sekä ensihoito ja poliisi.

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii tulipalon syttymissyytä.

Päivitetty 24.1.2022 kello 7:03. Kerrottu lisätietoa tulipalosta. Päivitetty 24.1.2022 kello 7:25. Lisätty Salosen kommentit. Korjattu 24.1.2022 kello 7:47. Korjattu otsikosta "osasto" potilashuoneeksi.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.