Hyppää sisältöön

Tämän aamun tulipalo Pohjois-Kymen sairaalassa Kouvolassa oli tahallaan sytetty – poliisi epäilee teosta iäkästä potilasta

Runsaasta savusta altistui noin 30 henkilöä, niin potilaita kuin sairaalaan henkilökuntaakin. Tämän hetkisten tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut tulipalossa vakavasti.

Pohjois-Kymen sairaala sijaitsee Kouvolassa Kuusankoskella. Arkistokuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Pohjois-Kymen sairaalassa Kouvolassa tänään aamulla syttynyt tulipalo oli tahallaan sytytetty.

Kaakkois-Suomen poliisin mukaan tulipaloa on syytä epäillä osastolla olleen iäkkään potilaan tahallaan sytyttämäksi. Siitä on kirjattu rikosilmoitus törkeästä tuhotyöstä.

Tulipalon syynä oli osaston huoneessa ollut sängyn patja, joka oli sytytetty palamaan.

Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti, eikä tuli ollut levinnyt sairaalarakennuksen rakenteisiin. Runsaalle savulle altistui noin 30 henkilöä, sekä potilaita että henkilökuntaa.

Ensihoito tarkisti kaikkien savua hengittäneiden henkilöiden tilan. Kaksitoista savulle altistunutta henkilöä sai happihoitoa. Tämän hetkisten tietojen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti.

Henkilökunta evakuoi

Sairaalan osaston evakuoinnin aloitti henkilökunta, joka toimi pelastuslaitoksen mukaan tilanteessa esimerkillisesti.

– Henkilökunta sai evakuoinnin käyntiin nopeasti ja potilaat saatiin välittömästä vaarasta pois. Pelastuslaitos jatkoi evakuointia savusukeltajien voimin saavuttuaan paikalle, kertoi päivystävä päällikkö Ville Salonen Kymenlaakson pelastuslaitokselta maanantaiaamuna.

Palopaikka on tällä hetkellä eristetty ja potilaat siirretty toisille osastoille.

Poliisin tekninen ja taktinen paikkatutkinta alueella on kesken. Se jatkuu koko päivän, Kaakkois-Suomen poliisi tiedottaa.