Hyppää sisältöön

Vaalien ylivoimaisen voittajan SDP:n piiripomo korostaa yhteistyötä Satakunnan uudessa aluevaltuustossa

SDP:n Satakunnan piirin puheenjohtaja Harri Lehtonen kertoo, että puolueet ovat jo rakentaneet mallia, jolla jaetaan paikkoja aluehallitukseen ja alueellisiin lautakuntiin.

SDP:n piirin puheenjohtaja Harri Lehtonen. Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle

Satakunnan aluevaaleissa (siirryt toiseen palveluun) murskavoiton ottaneen SDP:n piirin puheenjohtaja Harri Lehtonen iloitsee puolueensa odotuksia korkeammasta vaalituloksesta.

SDP otti aluevaaleissa Satakunnassa ylivoimaisen voiton 28,1 prosentin kannatuksella. Muut puolueet jäivät kauas taakse.

– Korostan luottamusta. Kansa luottaa, että me hoidamme jokaisen ihmisen asiaa, itsekin uuteen aluevaltuustoon 892 äänellä noussut Harri Lehtonen sanoo.

Lehtonen on johtanut demaripiiriä kohta jo 15 vuotta. Tänä aikana Satakunta on vahvistanut asemaansa Suomen sosiaalidemokraattisimpana maakuntana.

Kuva: Yle

Paikkajaosta sopu pitkällä

Puolueet ovat jo ennen vaaleja sopineet mallista, jolla luottamustehtäviä jaetaan Satakunnassa. Tämän mallin pohjalta aletaan nyt jakaa paikkoja ensin puolueiden välillä, minkä jälkeen puolueet etsivät tehtäviin mieleisensä henkilöt.

– Korostan SDP:n nimissä, että teemme hirveän vahvaa yhteistyötä, Lehtonen sanoo.

Jere Sanaksenaho haastattelee.

Äänestysaktiivisuus huolettaa

Yksi asia Harri Lehtosta aluevaaleissa harmittaa: matala äänestysaktiivisuus. Satakunnassa äänesti 48,4 prosenttia äänioikeutetuista.

– Ei voi puhua katastrofista, mutta iso hätähuuto se on. Alle puolet äänioikeutetuista käyttää kansalaisoikeuttaan. Meillä on demokraattinen, hieno systeemi, ja äänioikeutta pitäisi käyttää.

Lehtonen pitää valitettavana myös sitä, että Nakkila, Siikainen, Jämijärvi ja Karvia jäivät ilman edustajaa aluevaltuustossa.

– Itselläni oli toive, että jokainen kunta olisi saanut paikan. Maakunnallinen kattavuus on silti parempi kuin ennakkoveikkailuissa, Lehtonen sanoo.

Harri Lehtonen korostaa, että uuden aluevaltuuston ja poliittisten piirijärjestöjen velvollisuus on pitää huolta myös ilman edustajaa jääneiden seutujen tarpeiden ja niiden näkemysten huomioimisesta.

.
.