Hyppää sisältöön

Kalajoen valtavasta maastopalosta eniten kärsinyt maanomistaja eli seurakunta ei vaadi tuhoista korvauksia syytetyltä

Kalajoen seurakunta ilmoittaa, että se ei vaadi viime kesänä Raution kylällä riehuneesta palosta korvauksia palon syttymisestä syytteessä olevalta henkilöltä. Seurakunta on paloalueen suurin maanomistaja.

Kalajoella tuhoutui suuri määrä metsää, josta yli sata hehtaaria suojellaan. Kuva: Juha Hintsala / Yle

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt, että palon sytyttäneeltä henkilöltä ei haeta korvauksia seurakunnalle aiheutuneista menetyksistä suurpalossa. Tuhot on arvioitu noin miljoonaksi euroksi.

Kirkkoneuvosto toteaa, että Kalajoen seurakunta on saanut menetetystä metsäomaisuudesta sekä jälkivartioinnin kustannuksista täyden korvauksen vakuutusyhtiöltä.

Seurakunta on myös päättänyt suojella puolet metsäpalon tuhoamasta metsästä eli noin 106 hehtaaria 20 vuodeksi ja on saanut siitä korvauksen Metso-ohjelman kautta. Alueelle on muodostettu Susinevan rauhoitusalue.

Metsäpalon sytyttämisestä on syytteessä yksi henkilö. Hänen epäillään oleskelleen Mutkalammin tuulivoimatyömaalla ja käsitelleen varomattomasti palavaa tupakantumppia, mistä palon arvioidaan saaneen alkunsa. Henkilön syyllisyys käsitellään aikanaan oikeusistunnossa.

Maastopalo on arvioitu Suomen lähivuosien toiseksi suurimmaksi maastopaloksi. Metsää paloi noin 230 hehtaaria.

Lisää aiheesta: