Hyppää sisältöön

Keskustan Honkonen A-studiossa: "Vaikuttaa siltä, että jonkinlainen perinteisen politiikan teemojen paluu on käsillä"

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ei usko, että hallituksen taival muuttuu ruusuisemmaksi aluevaalituloksen myötä.

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen A-studiossa.
Perinteisen politiikan teemat tekivät paluun aluevaaleissa. – Suomalaiset ovat väsyneet siihen, ettei arjen asioista puhuta, arvioi keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen A-studiossa maanantaina.

Keskustan ja SDP:n varapuheenjohtajat eivät halunneet maanantain A-studiossa tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä eilisen aluevaalituloksen vaikutuksesta valtakunnanpolitiikkaan. Vaaleissa menestyivät parhaiten kolme vanhaa ja perinteisesti suurinta puoluetta: kokoomus, SDP ja keskusta.

– Tulos oli keskustan kannalta hyvä, mutta tietenkin tämä on hyvin erilainen vaali kuin eduskuntavaali. Siinä mielessä en lähtisi tällaisia tulkintoja kovin pitkälle viemään, mutta kyllä minusta vaikuttaa siltä, että tässä jonkinlainen perinteisen politiikan teemojen paluu on käsillä, keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen arveli.

Honkonen sanoi huomanneensa, että suomalaiset ovat kyllästyneet siihen, että ei puhuta oikeista arjen asioista.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen sanoi puolueensa olevan tyytyväinen hallituskumppani keskustan hyvään vaalitulokseen, mikäli se auttaa hallitusta ratkaisemaan keväällä edessä olevia isoja päätöksiä.

– Mielestäni vaalituloksen pidempiä johtopäätöksiä ei voida ihan kauheasti vielä vetää, koska tässä tapahtui äänten keskittämistä pienillä paikkakunnilla ja oikeastaan äänten hajoaminen, vähän kuntavaalien tapaan, isommilla paikkakunnilla, mikä on aika erilaista kuin monissa muissa vaaleissa.

Mäkynen huomautti myös äänestysprosentin jääneen hyvin matalaksi ja olleen hyvin erilainen eri puolilla maata.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen arveli, että aluevaaleissa haluttiin äänestää ihmisiä, jotka tunnetaan tai jotka herättävät luottamusta. Hän arveli, että sen vuoksi niin sanotut yhden asian puolueet eivät menestyneet vaaleissa.

– Minä en millään tapaa usko, että hallituksen taival tästä ruusuisemmaksi muuttuu. Siellä on työllisyyspäätökset tekemättä ja velka juoksee ja ilmastopäätöksetkin puuttuu vielä, Häkkänen luetteli.

Katso koko maanantain A-studio täältä.

Lue lisää: