Hyppää sisältöön

Presidentti Biden haukkui Fox Newsin toimittajaa ”typeräksi paskiaiseksi”

Uutiskanava CNN:n mukaan Biden on vaikuttanut viime päivinä turhautuneelta toimittajien haasteellisten kysymysten edessä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden haukkui uutiskanava Fox Newsin toimittajaa Valkoisessa talossa järjestetyssä mediatilaisuudessa
Yhdysvaltain presidentti Joe Biden haukkui uutiskanava Fox Newsin toimittajaa Valkoisessa talossa järjestetyssä mediatilaisuudessa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden käytti alatyylistä kieltä Fox News – uutiskanavavan toimittajaa kohtaan maanantaina Valkoisessa talossa.

Tapaus sattui kun toimittajat huutelivat presidentille kysymyksiä heidän poistuessaan lehdistötilaisuudesta.

Fox Newsin toimittaja Peter Doocy kysyi huoneesta poistuessaan Bidenilta, uskooko presidentti inflaation olevan poliittinen rasite välivaaleissa.

– Se on suuri etu. Mikä typerä paskiainen, Biden sanoi sarkastisesti mikrofonin edessä ja pudisti päätään. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

Uutistoimisto Reutersin mukaan Biden ei ilmeisesti tiennyt mikrofonin olevan päällä.

Doocy vitsaili Bidenin kommentilla myöhemmin Fox Newsin lähetyksessä.

– Kukaan ei ole vielä tehnyt faktantarkistusta ja sanonut, että se ei olisi totta, Doocy sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Doocy kertoi myöhemmin Fox Newsin juontajalle Sean Hannitylle, että noin tunnin kuluttua välikohtauksesta Biden soitti Doocyn kännykkään ja sanoi, että "se ei ollut mitään henkilökohtaista, kaveri".

Kun Biden aloitti presidenttikautensa vuosi sitten, hän kertoi ottavansa kovan linjan henkilöstönsä mahdollista epäkunniottavaa käytöstä kohtaan. Hän sanoi antavansa potkut työntekijälle, joka kohtelee työtoveriaan epäkunnioittavasti.

– Jokaisella on oikeus tulla kohdelluksi säädyllisesti ja arvokkaasti, Biden sanoi tuolloin Reutersin mukaan.

Yhdysvaltain edellinen presidentti Donald Trump hyökkäsi usein sanallisesti toimittajia vastaan erilaisissa tilaisuuksissa.

Biden on ärähdellyt toimittajille aiemminkin

CNN:n mukaan Biden on vaikuttanut viime päivinä turhautuneelta toimittajien haasteellisten kysymysten edessä.

Muutama päivä sitten presidentti ärähti myös toiselle Fox Newsin toimittajalle, joka kysyi, miksi Biden odottaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin tekevän ensimmäisen siirron Ukrainan suhteen.

– Mikä typerä kysymys, tuhahti presidentti.

Viime vuonna Biden pyysi anteeksi ärähdettyään CNN:n toimittajalle Genevessä Putinin kanssa käymiensä neuvottelujen jälkeen. Toimittaja tiedusteli lavalta jo pois kävelevältä Bidenilta, miksi hän on niin luottavainen sen suhteen, että Putin muuttaisi käyttäytymistään.

Silminnähden ärtynyt Biden käveli takasin lavalle sormea heiluttaen ja ärähti:

– Mitä helvettiä? Missä vaiheessa sanoin olevani luottavainen?

Myöhemmin Biden pahoitteli sanojaan ja totesi, ettei hänen olisi pitänyt reagoida kysymykseen edellä mainitun kaltaisesti.

Lue lisää: