Hyppää sisältöön

Oulussa koronan aiheuttama sairaalakuormitus edelleen laskenut – kaksi virukseen liittyvää kuolemaa todettiin viime viikolla

Oulussa koronatartuntojen määrä on tasaantunut viime viikon aikana. Kuitenkin esimerkiksi Oulun kaupunginsairaalassa on jouduttu ryhtymään erityistoimenpiteisiin koronan leviämisen estämiseksi.

Oulun kaupunginsairaalassa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa työntekijöillä tai hoitajilla. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Oulussa koronaepidemiasta johtuva sairaalakuormitus on laskenut entisestään, varsinkin erikoissairaanhoidossa.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli maanantaina hoidossa yhdeksän koronapotilasta, Oulun kaupunginsairaalassa tällaisia potilaita oli 12 potilasta.

Viime viikolla Oulussa oli kaksi koronaan liittyvää kuolemantapausta, joista toinen oli kaupunginsairaalassa ja toinen Mainiokoti Sulka -hoivakodissa.

Oulun kaupunginsairaalassa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa työntekijöillä tai potilailla ja siellä on ryhdytty nyt toimenpiteisiin taudin leviämisen estämiseksi. Tartuntoja on ollut myös useissa kaupungin asumisyksiköissä.

Oulussa koronatartuntojen määrä on tasaantunut, luku oli viime viikolla 1 281. Tämä jopa hieman vähemmän kuin edellisellä viikolla, jolloin luku oli 1 322. Näytteenottokriteerejä on muutettu tammikuun puolivälin jälkeen, testiin pyydetään hakeutumaan vain poikkeustapauksissa.

Koronajäljityksessä on edelleen merkittävä viive ja vain osa todetuista tartunnoista kyetään jäljittämään.

Rokotusten määrä pieneni edelliseen viikkoon verrattuna noin neljänneksen. Eniten Oulussa pieneni ykkösrokotusten osuus. Kolmosrokotteiden kysyntä ei myöskään ole ollut odotetun mukaista.

Aiheesta aiemmin:

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.