Hyppää sisältöön

Työvoiman kysyntä ennätyksellisen vilkasta Kainuussa

Työttömyys väheni Kainuussa viime vuonna kolmanneksi eniten koko maassa. Avoimia työpaikkoja oli peräti 80 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Eniten paikkoja oli avoinna muun muassa rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöille. Kuva: Mimmi Nietula / Yle

Työvoiman kysyntä oli Kainuussa viime vuonna ennätyksellisen vilkasta. Uusia, avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-palveluihin kaikkiaan 13 977, mikä on peräti 80 prosenttia edellisvuotta enemmän ja työnvälitystilaston selvä ennätys.

Eniten paikkoja oli avoinna rakennus-, korjaus- ja valmistustyöhön, palvelu- ja myyntityöhön sekä esimerkiksi siivoojille ja eri alojen avustaville työntekijöille.

Työttömyys väheni viime vuonna 13 prosenttia vuoden takaisesta ja kuusi prosenttia kahden vuoden takaisesta, eli koronakriisiä edeltävästä ajasta. Kainuun ELY-keskuksen mukaan prosentuaalisesti tarkasteltuna pienentyminen kahden vuoden takaisesta oli kolmanneksi suurinta koko maassa.

Joulukuun lopussa Kainuussa oli runsaat 3 335 työtöntä työnhakijaa, joista 12 prosenttia oli nuoria. Pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut koronaa edeltävästä ajasta, mutta joulukuun lopussa yli vuoden työttömänä olleita oli kuitenkin yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.