Hyppää sisältöön

Assi-sairaalan pysäköintilaitoksen kustannuksista puserrettiin pois 1,5 miljoonaa euroa

Päivitetyssä hankesuunnitelmassa pysäköintilaitoksen kustannusarvio on 21 miljoonaa euroa. Aiemmin kustannusten arvioitiin olevan 22,5 miljoonaa.

Uusi keskussairaala otetaan vaiheittain käyttöön vuonna 2026. Kuva: Petri Lassheikki / Yle

Hämeenlinnaan rakennettavan Assi-sairaalan pysäköintilaitoksen kustannuksia on saatu puristettua pienemmiksi. Päivitetyssä hankesuunnitelmassa pysäköintilaitoksen kustannusarvio on 21 miljoonaa euroa. Aiemmin kustannusten arvioitiin olevan 22,5 miljoonaa.

Uudessa kustannusarviossa itse pysäköintilaitoksen osuus on noin 16 miljoonaa ja henkilöstöravintolan noin 4 miljoonaa euroa. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri uskoo, että suunnitelmia kehittämällä voidaan todennäköisesti hankkeen kustannustehokkuutta parantaa vieläkin. Toisaalta rakennuskustannusten tämänhetkinen nousu aiheuttaa epävarmuutta myös pysäköintilaitoksen investointikustannusten arviointiin, todetaan sairaanhoitopiirin hallituksen esityksessä.

Tällä hetkellä vanhan keskussairaalan alueella on noin 1 200 pysäköintipaikkaa, joista pääosa tulee poistumaan käytöstä sairaalan toimintojen siirryttyä uuteen Assi-sairaalaan. Vanhan sairaalan pysäköintipaikat tullaan käyttämään alueelle rakennettavien asuntojen ja muiden tilojen tarpeita varten.

Vuosien 2018 ja 2021 pysäköinnin käyttöastetutkimusten perusteella arvioidaan, että Assi-sairaalan pysäköintipaikkojen tarve on 900–1 050 paikkaa.

Sairaanhoitopiirin hallituksen on määrä hyväksyä Assi sairaalan pysäköintilaitoksen päivitetty suunnitelma tiistaina. Samalla hallituksen on määrä käynnistää rakennusurakan kilpailutus ja hankinnan valmistelu.

.
.