Hyppää sisältöön

Oulun joukkoliikenne rullaa jälleen normaalisti – kaupunki ja liikennöitsijä jatkavat neuvotteluja

Oulun kaupunki vaati eiliseen maanantaihin mennessä OTP Travelilta selvitystä, miksi se ei pystynyt hoitamaan velvoitteitaan, vaan joutui perumaan satoja bussivuoroja päivittäin. Kaupungin ja liikennöitsijän väliset neuvottelut jatkuvat.

Oulun joukkoliikenteessä ei ole peruttu vuoroja enää viime lauantain jälkeen. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Oulun joukkoliikenteen tilanne on normalisoitunut, eikä vuoroja ole jouduttu nyt pariin päivään perumaan.

Oulun joukkoliikennepäällikkö Helena Väliaho kertoo, että OTP Travel on kertonut pystyvänsä hoitamaan liikennöinnin normaaliin tapaan, jos uusia sairastumisia tai karanteeneja ei enää tule.

Kuljettajien tartuntojen ja karanteenien vuoksi viikkojen 2 ja 3 aikana Oulun joukkoliikenteessä jouduttiin perumaan pahimmillaan noin 250 vuoroa päivässä.

Oulun kaupunki vaati eiliseen maanantaihin mennessä OTP Travelilta selvitystä, miksi liikennöitsijä ei pystynyt hoitamaan velvoitteitaan, vaan joutui perumaan satoja bussivuoroja päivittäin. Joukkoliikennepäällikön mukaan OTP Travelin pitää edelleen todentaa force majeure -tilanteen olemassaolo, johon liikennöitsijä on vedonnut perumisten yhteydessä.

Väliaho kertoo saaneensa OTP Travelilta eilen maanantaina sähköpostia, mutta ei ole ehtinyt perehtyä vielä tarkemmin sen sisältöön.

Kaupungin ja liikennöitsijän väliset neuvottelut jatkuvat, mutta aikataulu on vielä auki.

Lue lisää: