Hyppää sisältöön

Sotkamossa huomattiin haasteita luokkahengessä ja jaksamisessa – kumminuoriso-ohjaaja tarjoaa nuorille läsnäoloa

Sotkamossa Tenetin yläkoulussa on korona-aikana käynnistynyt kumminuoriso-ohjaajatoiminta. Tarkoitus on tarjota oppilaille läsnäoleva aikuinen opettajan lisäksi.

Sotkamossa Tenetin yläkoulussa on korona-aikana käynnistynyt kumminuoriso-ohjaajatoiminta. Kuva: Timo Valtteri Sihvonen / Yle

Koronarajoitukset ovat muuttaneet nuorten elämää isosti. Pian alkaa kolmas koronarajoitusten vuosi, ja se on pitkä aika nuoren ihmisen elämässä.

Nuorten taakkaa koetetaan Sotkamossa helpottaa kumminuoriso-ohjaajilla. Toiminta on alkanut Tenetin yläkoulussa, ja tarkoitus on tarjota nuorille läsnäoleva aikuinen opettajan lisäksi.

– Me emme todellakaan vielä ymmärrä, minkälainen lasku tästä tulee nuorten ja lasten elämässä, sanoo kumminuoriso-ohjaajatoiminnan käynnistäjä Piia Määttä.

Idea lähti liikkeelle siitä, että koulussa havaittiin haasteita luokkien yhteishengessä ja nuorten jaksamisessa.

Korona-ajan vaikutukset lapsiin ja nuoriin herättävät huolta. Toiminta on tällä hetkellä käynnissä 7.- ja 8.-luokkalaisilla, ja sen on tarkoitus laajentua syksyllä 2022 kaikkiin yläkoulun luokkiin.

Kuuntele Yle Areenasta, minkälaisia ajatuksia Tenetin koulun nuoriso-ohjaajilla ja oppilailla on kumminuoriso-ohjaajatoiminnasta:

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele ja katsele mitä lähelläsi tapahtuu.