Hyppää sisältöön

Kuntosalit, uimahallit ja lasten sisäleikkipuistot avautuvat torstaina Kanta-Hämeessä – kokoontumisrajoitukset jatkuvat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää tilojen sulkumääräystä Kanta-Hämeessä.

Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on edelleen huomioitava osallistujien terveysturvallisuus. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Kanta-Hämeen koronaepidemian kasvun tasaantumisen ansiosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää tiettyjä liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tiloja koskevaa sulkumääräystä. Kanta-Hämeessä voidaan avata harrastajille muun muassa kuntosalit, uimahallit ja sisäleikkipuistot. Tilat voidaan avata torstaina 27. tammikuuta 2022.

– Esimerkiksi kuntosalit, muuhun yksilöurheiluun tai vastaavaan, tyypillisesti lähikontaktittomaan liikuntaan käytetyt tilat, uimahallit, kylpylät, sisäleikkipuistot, harrastajateatterit ja kauppakeskusten yleiset tilat voi avata, kun päätös tulee voimaan torstaina, selventää ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteessa.

Sen sijaan avin uuden päätöksen mukaan on torstaista 27. tammikuuta 2022 alkaen pidettävä edelleen suljettuina joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.

Päätösharkinnassa on huomioitu, että näissä tiloissa viruksen leviämisen riski on erityisen suuri toiminnan luonteen vuoksi. Päätös on voimassa 9. helmikuuta 2022 asti.

– Edelleen suljetuissa tiloissa voi yhä jatkaa vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa ja lakisääteisten palvelujen, kuten kuntoutuksen, tarjoamista, Mölsä kertoo.

Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on edelleen huomioitava osallistujien terveysturvallisuus.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt lisäksi jatkaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia 23. helmikuuta 2022 asti. Sisätiloissa voi järjestää korkeintaan 10 henkilön ja ulkotiloissa korkeintaan 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.