Hyppää sisältöön

Trooppinen myrsky tappanut ainakin 46 ihmistä Madagaskarissa, Mosambikissa ja Malawissa

Myrsky sai aikaan tulvia ja mutavyöriä. Se jätti kymmeniätuhansia ihmisiä kodittomiksi, ja saattaa haitata jopa puolen miljoonan ihmisen elämää.

Trooppinen myrsky Ana riehui Itä-Afrikassa
Trooppinen myrsky Ana riehui Itä-Afrikassa

Kaakkois-Afrikkaan iskenyt trooppinen myrsky Ana on tappanut kymmeniä ihmisiä Itä-Afrikassa, viranomaiset kertoivat tiistaina.

Myrskyn tuomat runsaat vesisateet aiheuttivat tulvimista ja mutavyöryjä Madagaskarin pääkaupungissa Antananarivossa. Viranomaisten mukaan ainakin 39 ihmistä on kuollut ja lähes 65 000 jäänyt kodittomiksi.

Tulvat peittivät Madagaskarin pääkaupungin Antananarivon kadut 23. tammikuuta. Kuva: Henitsoa Rafalia / EPA

Myrsky toi myös runsaita sateita ja kovia tuulia Mosambikin keski- ja pohjoisosiin. Paikalliset viranomaiset kertoivat tiistaina myrskyn vaatineen kolme kuolonuhria ja yli 60 loukkaantunutta.

Malawissa myrsky vaati neljän ihmisen kuoleman.

YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimiston mukaan myrsky vaikuttaa Pohjois-Mosambikissa etenkin erittäin haavoittuvassa asemassa oleviin väestöryhmiin.

Kymmenettuhannet ihmiset menettivät kotinsa myrskyn tuhojen myötä. Kuva hätämajoituksesta Madagaskarin pääkaupungista Antananarivosta 23. tammikuuta. Kuva: Henitsoa Rafalia / EPA

Mosambikin viranomaisten mukaan myrsky saattaa haitata jopa puolen miljoonan ihmisen elämää.

Maailman ruokaohjelman mukaan myrskyn aiheuttamat tulvat vaikuttavat satoihin ja nostavat tätä kautta ruoan hintoja.

25.1.2022 klo 20.30: Uhrilukua päivitetty