Hyppää sisältöön

16-vuotiaan epäillään puukottaneen toista nuorta selkään Helsingin Tapaninvainiossa – uhrille hengenvaaralliset vammat

Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että tapahtumia saattoi edeltää erimielisyys sähkötupakan myynnissä. Tapon yrityksestä epäiltyinä on otettu kiinni kaksi 16-vuotiasta poikaa.

Epäillystä puukotuksesta ilmoitti huutoja kuullut sivullinen. Kuva: Jari Kärkkäinen / Yle

Helsingin poliisille ilmoitettiin sunnuntai-iltana puukotuksesta Ollilankujalla Helsingin Tapaninvainiossa. Sivullinen henkilö oli kuullut huudon, jonka mukaan jotakuta oli puukotettu.

Poliisi tavoitti tapahtumapaikalta neljä nuorta. Heistä yhdellä, 16-vuotiaalla pojalla, oli selässä vammoja, jotka oli tehty teräaseella.

Pojalle annettiin paikalla hätäensiapua ja hänet kuljetettiin jatkohoitoon sairaalaan. Uhrin vammat todettiin sairaalassa hengenvaarallisiksi, mutta viimeisen poliisin tiedon mukaan hengenvaaraa ei enää ole.

Teosta epäiltyinä otettiin kiinni kaksi niin ikään 16-vuotiasta poikaa. Poliisi epäilee, että heillä molemmilla oli ollut hallussaan teräaseet, jotka oli teon jälkeen piilotettu läheiseen metsikköön.

Poliisi tutkii asiaa tapon yrityksenä. Muiden tapahtumien osalta mahdolliset rikosnimikkeet vielä tarkentuvat.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäiltyä puukotusta edelsivät mahdollisesti erimielisyydet sähkötupakan myynnistä.

Uhrin mukaan hän oli sopinut kaupoista Snapchat-sovelluksessa. Paikalle oli tullut 16-vuotias myyjä ja hetkeä myöhemmin hänen niin ikään 16-vuotias kaverinsa.

– Osapuolten kertomukset tapahtumista ovat ristiriidassa, mutta kohtaamisen päätteeksi toisen myyjistä epäillään puukottaneen ostajaporukassa olevaa 16-vuotiasta selkään, sanoo rikostarkastaja Jari Koski poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).