Hyppää sisältöön

Pietarsaarelaismies vangittiin epäiltynä tapon yrityksestä – puukotti toista kaulaan yksityisasunnossa

Teon motiivi on pimennossa, sillä miehillä ei ollut riitaa ennen puukotusta, kertoo poliisi.

Puukotus tapahtui viime perjantaina Lontoon kaupunginosassa Ahlströminkadun kerrostaloasunnossa Pietarsaaressa. Kuvituskuva. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Pietarsaarelaismies on vangittu epäiltynä yksityisasunnossa tapahtuneesta tapon yrityksessä, kerrotaan Pohjanmaan poliisista.

Puukotus tapahtui viime perjantaiyönä Lontoon kaupunginosassa Ahlströminkadun kerrostaloasunnossa.

Poliisin mukaan 28-vuotiaan miehen epäillään puukottaneen keittiöveitsellä 22-vuotiasta miestä kaulaan. Miesten välillä ei ollut riitaa ennen tekoa.

– Uhrilla oli onni matkassa, sillä veitsi ei osunut valtimoihin. Mies kuljetettiin ambulanssilla keskussairaalaan Kokkolaan, mutta hän pääsi samana päivän pois. Hengenvaarallisesta tilanteesta oli kuitenkin kyse, kertoo rikoskomisario Ove Storvall Pietarsaaresta.

Väkivallanteon jälkeen uhri sai tekijältä teräaseen pois, ja paikalla ollut todistaja soitti hätäkeskukseen. Poliisi otti epäillyn kiinni tekopaikalta.

Epäilty vangittiin Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksellä maanantaina todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä.

Rikoskomisario Storvallin mukaan rikosnimike voi vielä muuttua, jos tapauksessa tulee ilmi uusia seikkoja, joiden perusteella rikosnimikettä pitäisi arvioida uudelleen.