Hyppää sisältöön

Nuoret miehet ja naiset ajelivat autolla pitkin Suomea ja kuvasivat väkivaltavideoita someen: Hämeen poliisi tutkii rikoskokonaisuutta

Kokonaisuus sisältää muun muassa törkeän pahoinpitely- ja törkeän vapaudenriistorikoksen. Pahoinpitelyjä on useita ja niitä on tapahtunut sekä autossa että yhden mukana olleen kotona.

 Poliisin mukaan rikokset ovat tapahtuneet 5.–10. tammikuuta välisenä aikana. Kuva: Onni Ojala / Lehtikuva

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt videomateriaalia, joissa kuvataan pahoinpitelyitä. Rikoskokonaisuutta tutkii Hämeen poliisi. Rikoskokonaisuus sisältää muun muassa törkeän pahoinpitely- ja törkeän vapaudenriistorikoksen.

Poliisin mukaan nuoret naiset ovat lähteneet kolmen nuoren miehen kanssa ajelemaan autolla muun muassa Hämeenlinnassa ja Itä-Suomen suunnalla. Tämän vuoksi useat poliisilaitokset ovat saaneet yhteydenottoja asian tiimoilta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Mäkinen Hämeen poliisilaitokselta kertoo, että tapauksessa on neljä epäiltyä, jotka ovat keskenään myös ristiin asianomistajia.

– Poliisilla on sellainen käsitys, että osapuolet tunsivat ainakin löyhästi toisensa, sanoo Mäkinen.

Pahoinpitelyjä on useita, ja niitä on tapahtunut sekä autossa että yhden mukana olleen kotona. Tutkinnanjohtaja Marko Mäkinen ei ota kantaa siihen, ovatko pahoinpitelyn kohteeksi joutuneet henkilöt miehiä vai naisia. Poliisi ei myöskään kommentoinut sitä, onko pahoinpitelyissä käytetty vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä kuten teräaseita.

Sosiaaliseen mediaan levinneet pahoinpitelyvideot ovat tapahtuneet autossa. Poliisilla on hallussaan somessa levinnyt materiaali ja rikoskokonaisuuden tutkinta jatkuu Hämeenlinnassa. Rikosten tapahtuma-aika on 5.–10. tammikuuta 2022.