Hyppää sisältöön

Salon seurakunta palkkaa vanhusten iloksi hoivamuusikon – haussa on ammattilainen, joka taitaa tanssimusiikin ja Beatlesin hitit

Testamenttivaroin rahoitettava virka on viisivuotinen.

Salolaiset vanhukset saavat jatkossa kuunnella elävää musiikkia. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Salon seurakunta palkkaa hoivamuusikon.

Muusikko tulee työskentelemään vanhusten hoivakodeissa ja palvelutaloissa. Hän voi osallistua myös muuhun seurakunnan työhön, kuten kuoro- tai rippikoulutoimintaan. Toimialueena on koko Salo, painopisteenä kuitenkin keskusta-alue.

– Haluamme tuoda virkistystä niiden vanhusten elämään, joiden elämä on rajoittunut sisälle. Hoivakotien omat virkistystoimintaresurssit ovat aika rajalliset hoitotyön ohessa, sanoo Salon seurakunnan johtava kanttori Kaisa Suutela-Kuisma.

Hakijalla tulee olla soveltava ammatillinen koulutus tai kokemusta esimerkiksi musiikkikasvattajana tai kirkkomuusikkona. Virkaan valittavan on oltava Suomen evankelisluterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen.

– Tärkeintä on kuitenkin hakijan laaja musiikillinen osaaminen. Hänen tulee osata laulaa, soittaa, vetää yhteislaulutoimintaa ja kohdata vanhus myös kahden kesken. Ja tietysti, toivomme osaajaa, jolta hoituu niin vanha tanssimusiikki, Beatlesin sävelet kuin klassinen musiikki, sanoo Suutela-Kuisma.

Salon seurakunnan johtava kanttori Kaisa Suutela-Kuisma kertoo, että seurakunta palkkaa vanhuksia ilahduttamaan hoivamuusikon

Julkisena palveluna hoivamuusikko on harvinainen, toimintaa on ollut Tampereella ja Helsingissä. Yksityisellä puolella hoivamuusikko on voinut toimia esimerkiksi apurahan turvin.

Viran pituus on tässä vaiheessa viisi vuotta. Viran palkkaus hoituu testamenttivaroilla.

.
.