Hyppää sisältöön

Ulkomaalainen henkilö menehtyi harvinaisessa koiravaljakko-onnettomuudessa Rovaniemellä

Onnettomuus tapahtui keskiviikkoaamuna. Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä kuolemansyyn tutkintana.

Kuvan koirat eivät liity tapaukseen. Kuvituskuva. Kuva: Juha Portaankorva / Yle

Yksi henkilö on kuollut keskiviikkona Rovaniemellä huskysafarilla tapahtuneessa onnettomuudessa.

Koiravaljakko oli törmännyt safarilla puuhun. Valjakon kyydissä ollut ulkomaalainen henkilö kuoli onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä kuolemansyyn tutkintana.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen järkyttyi kuultuaan keskiviikkoisesta onnettomuudesta.

– Nämä ovat hyvin, hyvin harvinaisia. Se kertoo myös siitä, että ohjelmapalveluiden taso ja turvallisuus on meillä hyvä. Yrittäjät tekevät paljon työtä turvallisuuden eteen, ja viranomaistyöskentely on meillä Lapissa hyvin luontevaa. Näitä tuotteita on kehitetty niin pitkän ajan kuluessa, että on syntynyt paljon kokemusta ja osaamista. Huolellinen työskentely on aina keskeinen periaate, Kärkkäinen sanoo.

Tapaus on Tukesin tiedossa ja käsittelyssä

Kuluttajaturvaallisuuslaki koskee myös matkailun ohjelmapalvelujen turvallisuutta. Niiden valvonnasta vastaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

– Tapaus on tiedossa ja käsittelyssä. Kun saamme tarkempaa tietoa onnettomuuden syystä, arvioimme miten vastaava voidaan jatkossa estää meidän valvontamme avulla, kommentoi Tukesin kuluttajapalvelujen ryhmäpäällikkö Janne Niemelä.

Äkkiseltään vakavista valjakko-onnettomuuksista Niemelän mieleen tulee koiravaljakon ja junan törmäys Torniossa yli kymmenen vuotta sitten. Myös Kärkkäinen muistaa Tornion Korpikylässä vuonna 2005 tapahtuneen onnettomuuden.

– Kun ottaa huomioon sen hurjan määrän, mitä meillä retkiohjelmapalveluita on Lapissa, niin onnettomuuksien määrä on vähäinen. Ihmishengen menettäminen on se pahin mahdollinen, ja olen äärimmäisen surullinen tapahtuneesta, Kärkkäinen sanoo.

Vuonna 2005 tapahtuneessa onnettomuudessa kuolivat 14- ja 17-vuotiaat italialaisnuoret. He olivat ylittämässä Kolarin rataa, kun he valjakkoineen jäivät pohjoisesta tulleen junan alle äänivaroituksista huolimatta.

Kemi-Tornion käräjäoikeus tuomitsi valjakkoajelun järjestäneen torniolaisen yrittäjäpariskunnan kahdesta kuolemantuottamuksesta 60 päivän ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja korvauksiin. Tuomio ei muuttunut Rovaniemen hovioikeudessa.

Lue myös:

.
.