Hyppää sisältöön

Spotify alkoi poistaa Neil Youngin tuotantoa palvelustaan – muusikko vaati poistoa disinformaatiota levittävän podcastin vuoksi

Suuri osa Neil Youngin tuotannosta on poistunut Spotifysta. Muusikko toivoo, että myös muut artistit seuraisivat hänen esimerkkiään.

Neil Young ei halunnut musiikkiaan samaan palveluun koronadisinformaation kanssa. Young esiintyi Lontoossa heinäkuussa 2019. Kuva: Richard Isaac / AOP

Laulaja-lauluntekijä Neil Youngin tuotanto on poistumassa Spotifysta muusikon aiemmin esittämän vaatimuksen mukaisesti.

Suuri osa Youngin tuotannosta oli poistunut Spotifysta varhain torstaina Suomen aikaa.

Young nimesi vaatimuksensa syyksi Spotifyn yksinoikeudella striimaaman The Joe Rogan Experience -podcastin, jossa amerikkalainen Joe Rogan levittää rokotevastaista disinformaatiota. Youngin managerilleen ja levy-yhtiölleen osoittama kirje asiasta julkaistiin tiistaina hänen nettisivuillaan, mutta poistettiin myöhemmin.

Keskiviikkona Young julkaisi sivuillaan uuden kirjoituksen (siirryt toiseen palveluun), jossa hän kiitti levy-yhtiötään, Warner Brothersin Reprise Recordsia päätöksensä tukemisesta. Young sanoi toivovansa, että myös muut artistit ja levy-yhtiöt jättäisivät Spotifyn.

Youngilla oli Spotifyssa yli kuusi miljoonaa kuuntelijaa kuukaudessa. Muusikon mukaan Spotify edustaa 60 prosenttia hänen musiikkinsa striimauksesta, ja kyseessä on "valtava menetys levy-yhtiölleni".

Youngin mukaan monet Spotify-käyttäjistä kuulevat harhaanjohtavaa tietoa koronasta.

– Nämä nuoret ihmiset uskovat, ettei Spotify koskaan esittäisi törkeän väärää tietoa, Young kirjoittaa.

– Valitettavasti he ovat väärässä. Tiesin, että minun oli yritettävä nostaa se esiin.

Spotify: "Olemme pahoillamme Neilin päätöksestä"

– Olemme pahoillamme Neilin päätöksestä poistaa musiikkinsa Spotifysta, mutta toivomme saavamme hänet pian takaisin, Spotify sanoi lausunnossaan keskiviikkona.

Lausunnossa sanottiin myös, että Spotifylla on käytössä "yksityiskohtaiset sisältökäytännöt", ja palvelu on poistanut yli 20 000 koronavirukseen liittyvää podcastjaksoa pandemian alettua.

Yhtiön mukaan sisältöä tarkistaa asiantuntijatiimi ja sisältö poistetaan, jos esitetyt tiedot voivat aiheuttaa haittaa tai muodostaa välittömän uhan kansanterveydelle.

Roganin podcastia lausunnossa ei kommentoitu.

Lue lisää: