Hyppää sisältöön

Kaarinassa varastettiin ilotulitteita noin 138 000 euron edestä – poliisi epäilee yhdeksää henkilöä

Ilotulitteet varastettiin murtautumalla lukittuun tilaan. Lounais-Suomen poliisi kertoo selvittäneensä rikoskokonaisuuden, jossa epäiltynä on yhdeksän henkilöä.

Kaarinassa varastettiin suuri määrä ilotulitteita joulukuussa. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt suuren Kaarinassa tehdyn ilotulitevarkauden. Tapauksesta on epäiltynä yhdeksän henkilöä.

Kaikki epäillyt ovat täysi-ikäisiä miehiä. Heistä suurin osa on esitutkinnan aikana ollut kiinniotettuna. Tutkinnan aikana on tehty useita kiinniottoja ja kotietsintöjä.

Kaarinassa varastettiin joulukuussa suuri määrä ilotulitteita murtautumalla lukittuun tilaan. Varastettujen ilotulitteiden arvo on noin 138 000 euroa.

– Rikosasia tuli poliisin tietoon ns. pimeänä rikoksena, mutta tutkijat pääsivät nopeasti epäiltyjen jäljille ja he ovat tehneet mittavan työn rikoksen selvittämiseksi, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tommi Kosunen.

Pimeällä rikoksella tarkoitetaan tekoa, jossa poliisilla ei tutkinnan alussa ole tietoa tekijästä.

Poliisi on takavarikoinut ja palauttanut omistajalle huomattavan osan ilotulitteista. Osa niistä oli ehditty myydä eteenpäin, tai käytetty.

Tapausta tutkitaan kahtena törkeänä varkautena sekä yhtenä varkauden yrityksenä. Esitutkinta on valmistumassa lähiaikoina, minkä jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan.

.
.