Hyppää sisältöön

Ylen tiedot: Marin esittää Aki Lindéniä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun sijaiseksi

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin esitteli ehdokastaan puoluehallitukselle ja eduskuntaryhmälle torstaina aamulla.

Kansanedustaja Aki Lindénillä on pitkä tausta sosiaali- ja terveydenhuollon johtotehtävistä. Arkistokuva. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Ylen tietojen mukaan SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri Sanna Marin on esittämässä Aki Lindéniä perhe- ja peruspalveluministerin sijaiseksi.

Asia on varmistettu Ylelle useista lähteistä.

Puoluevaltuusto tekee päätöksen asiasta tänään illlasta, kun se on ensin kuullut puheenjohtajan esityksen ja eduskuntaryhmän lausunnon asiasta.

SDP:ssä on perinteisesti toimittu puheenjohtajan esityksen mukaan, joten Lindénin valinta näyttää todennäköiseltä.

Lindén on kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Hän on myös HUSin entinen toimitusjohtaja.

SDP alkoi etsiä Kiurulle sijaista joulukuun lopussa, kun hän kertoi Me Naiset-lehdessä odottavansa lasta (siirryt toiseen palveluun). Kiurun laskettu aika on maaliskuun lopussa.

Lindénin kokemusta arvostetaan

SDP:n edustajien parissa Lindénin vahvuutena pidetään pitkää kokemusta sosiaali- ja terveysasioiden parissa. Lindén on toiminut aina 1970-luvulta lähtien alan eri tehtävissä.

Erityisen painavana demarit pitävät hänen kokemustaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) toimitusjohtajana ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajana.

Hallintokokemusta arvostetaan erityisesti pandemian hoidon näkökulmasta. Koronakriisin hoitamisessa monimutkaisen järjestelmän tuntemisesta on etua.

Nyt valittavan ministerin pitääkin olla valmis hyppäämään liikkuvaan junaan, jossa uusia asioita tulee pöydälle nopealla tahdilla.

Mediassa on spekuloitu(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun) myös laajempaa ministerikierrätystä ja sijaisuutta, joka kestäisi aina seuraaviin eduskuntavaaleihin asti.

Ylen tietojen mukaan Marin esittää puoluehallitukselle ainoastaan perhe- ja peruspalveluministerin korvaamista perhevapaan ajaksi. Sijaisuus kestäisi näillä näkymin syksyyn asti, jolloin Kiuru oman ilmoituksensa mukaan on palaamassa takaisin töihin.

Lue lisää: