Hyppää sisältöön

Petri Pasasen poika Samuel FC Lahden keskikentälle

FC Lahti ja nuori keskikenttämies Samuel Pasanen ovat solmineet kolmen vuoden pelaajasopimuksen.

Samuel Pasanen on FC Kuusysin kasvatti. Kuva: FC Lahti

Lahtelaisille jalkapallon ystäville kovin tutun Petri Pasanen poika Samuel Pasanen nousee FC Lahden keskikentälle. FC Lahti ja 16-vuotias Samuel Pasanen ovat solmineet kolmen vuoden pelaajasopimuksen.

Samuel Pasanen aloitti jalkapalloilun SV Werder Bremenissä, mutta hän on pelannut suurimman osan urastaan FC Kuusysin junioreissa. Viime kaudella Pasanen edusti FC Lahti C15 -joukkuetta, joka voitti Etelä Liigan hopeaa ja Kai Pahlman -turnauksen pronssia

Pasanen debytoi ikäluokkansa maajoukkueessa viime syyskuussa. Joulukuussa keskikenttämies debytoi harjoitusottelussa myös FC Lahden edustusjoukkueessa ja on harjoitellut sen mukana.

FC Lahden tiedotteen mukaan nuorukainen on sopimuksestaan iloinen.

– Minulla on aika hyvät fiilikset. On kiva tehdä sopimus tänne. Nyt olen harjoitellut edustusjoukkueen mukana. Tempo on ollut kovempi kuin junioreissa, mutta siinä pääsee kehittymään hyvin. Aika hyvin olen pysynyt mukana, Pasanen toteaa

Samuel Pasasen isä Petri Pasanen edusti FC Lahtea kahteen otteeseen yhteensä 87 liigaottelun verran, jonka lisäksi hän teki komean kansainvälisen uran. Samuel ei itse ota paineita isänsä saavutuksista, mutta tulevaisuudessa hän haluaa pelata Euroopan suurissa liigoissa.

– En ole huomannut, että isäni saavutukset toisivat paineita. Toki tavoitteenani on joskus pelata Top 5 -liigassa, mieluiten Saksassa. Menen kuitenkin omaa polkuani ja sitä paitsi, olen parempi kuin isäni, Pasanen hymyilee.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli on tyytyväinen hankintaan.

– Pasanen on erittäin kypsä ikäisekseen. Hän on rohkea ja hänen valttinsa on se, että hänellä on kyky oppia ja toimia nopeasti. Hän on vielä nuori ja hänellä on paljon vielä edessään. On varsin mahdollista, että Pasanen nähdään jo tällä kaudella kentällä. Hienoa on myös se, että meidän Akatemian pelaajapolku tuottaa tämänlaisia lahjakkuuksia edustusjoukkueeseen pelaajapolkuamme pitkin, Zeneli iloitsee.

FC Lahdella on nyt koossa 20 pelaajasopimusta alkaneelle kaudelle.