Hyppää sisältöön

Poliisi ei voinut osoittaa, kenen isku Helsingin Kaivohuoneen edustalla johti nuoren miehen kuolemaan – kolmelle syytteet pahoinpitelystä

Ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtuneen väkivallan seurauksena kuoli 19-vuotias mies kesällä 2020. Oikeuteen päätyy nyt kolme miestä pahoinpitelystä syytettyinä.

Kaivohuoneen edustalla tapahtuneessa pahoinpitelyssä käytettiin rajua väkivaltaa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kolmea parikymppistä miestä vastaan on nostettu tänään syytteet pahoinpitelystä ravintola Kaivohuoneen edustalla Helsingissä. Epäillyt pahoinpitelyt tapahtuivat aamuyöllä sunnuntaina 5. heinäkuuta 2020.

Samana iltana Kaivohuoneen ulkopuolella tapahtui useita väkivallantekoja. Väkivallan seurauksena kuoli vuonna 2001 syntynyt nuori mies. Hän menehtyi väkivaltaa seuranneena yönä.

Poliisi tutki tapausta pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena. Tilanteessa käytettiin rajua väkivaltaa, kuten potkuja, pääpuskuja ja lyöntejä.

Ainakin viisi miestä sai tappelussa vammoja. Poliisi epäili väkivallasta aluksi viittä miestä.

Poliisin tutkinnassa ei voitu osoittaa, kenen isku johti nuoren miehen kuolemaan. Siksi tapaus ei edennyt syyttäjälle kuolemantuottamuksena.

Pahoinpitelystä syytetyt miehet ovat syntyneet vuosina 1999, 2000 ja 2002. Oikeudenkäynnin ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Lisää aiheesta: