Hyppää sisältöön

Raahen kaupunginjohtaja eroaa

Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala jättää tehtävänsä. Nurkkalan ja kaupungin yhteisen tiedotteen mukaan kumpikaan osapuoli ei kommentoi asiaa.

Ari Nurkkala valittiin Raahen kaupunginjohtajaksi vuonna 2017. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala vahvisti eroavansa tehtävästään perjantaina aamulla Ylelle. Aamupäivällä Nurkkala ja Raahen kaupunki ilmoittivat yhteisessä tiedotteeseen, etteivät he kommentoi asiaa.

Ari Nurkkala on aiemmin ilmoittanut julkisuudessa kokeneensa epäasiallista kohtelua tehtävässään ja hän teki asiasta virallisen työsuojeluilmoituksen. Ilmoitus koski kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tarja Ollankedon (vas.) toimintaa.

Ilmoituksen jälkeen Raahen kaupunginhallitus pyysi ulkopuoliselta konsultilta selvitystä asiasta. Selvittäjän mielestä kiistoissa ei kuitenkaan ollut kyse epäasiallisesta käyttäytymisestä tai kiusaamisesta ja kaupunginhallitus totesi, ettei kaupunginjohtajan ilmoitus anna aihetta jatkotoimiin.

Aiemmin kesällä Nurkkala haki myös Rauman kaupunginjohtajan virkaa. Hän on toiminut aiemmin kunnanjohtajana myös Hailuodossa ja Hyrynsalmella. Raahen kaupunginjohtajana hän on toiminut vuodesta 2017.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.