Hyppää sisältöön

Allas Sea Pool sai osumaa jättimäisestä risteilijäaluksesta toissa viikolla ja pysyy suljettuna, kunnes vahinkojen kartoitus on valmis

Risteilijäalus M/S Gabriella törmäsi Allas Sea Poolin edustalla oleviin rantarakenteisiin tammikuun puolivälissä. Törmäys aiheutti vaurioita, eikä kylpyläaluetta voida avata vielä helmikuun alussa.

Viking Gabriellan lähtö Helsingistä epäonnistui
Viking Gabriellan lähtö Helsingistä epäonnistui

Viking Linen risteilijäalus M/S Gabriellan törmäys Allas Sea Poolin edustalla oleviin rantarakenteisiin on aiheuttanut vaurioita kylpyläalueen rakenteisiin, Allas Sea Pool tiedottaa.

Törmäys tapahtui 12. tammikuuta. Helsingin Sataman viestinnän mukaan laivalta katkesi sähköt lähdön yhteydessä, jonka jälkeen laiva törmäsi maihin.

Vaurioita syntyi etenkin saunarakennukseen, sen edustalla olevaan laituriin ja sen rantamuuriin, sekä Allas Sea Poolin ulko- ja sisätiloihin.

Lisäksi M/S Gabriellan etuosaan syntyi joitakin vaurioita. Laiva on noin kuukauden pois käytöstä, jolloin sen korvaa väliaikaisesti Viking Cinderella reitillä Helsinki–Tukholma.

Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä.

Allas Sea Pool pysyy kiinni

Törmäyksestä on käynnissä selvitystyö. Sukellustutkimuksissa on ilmennyt, että uima-altaille ja kelluvalle allasalueelle ei syntynyt vahinkoja. Laiturirakenteet, saunarakenteet ja meren puoleiset kulkureitit kärsivät eniten.

Allas Sea Poolia ei voida avata yleisökäyttöön nykyisen koronasulun päättyessä helmikuun alussa. Allas pysyy suljettuna, kunnes tarkemmat selvitystyöt vaurioiden laajuudesta on tehty ja korjaussuunnitelmat on laadittu.

Kauppatorin kupeessa sijaitseva Allas Sea Pool on erityisesti turistien suosima kohde.

Lue myös: