Hyppää sisältöön

AKT jätti ahtausalaa koskevan lakkovaroituksen – alkaisi 14. helmikuuta

Työehtosopimusneuvotteluissa on kiistaa palkankorotuksista. Lakko alkaa 14. helmikuuta, ellei sitä ennen päästä sopuun uudesta työehtosopimuksesta.

AKT on jättänyt ahtausalaa koskevan lakkovaroituksen. Lisäksi AKT aloitti satamissa alkuviikosta UPM:n tuotteiden saarron. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on jättänyt ahtausalaa koskevan lakkovaroituksen Satamaoperaattorit ry:lle ja valtakunnansovittelijalle. Lakko alkaa 14. helmikuuta, ellei sitä ennen päästä sopuun uudesta työehtosopimuksesta. AKT:n mukaan suurin erimielisyys koskee palkankorotusten tasoa.

Aiemmin ahtausalalle on ilmoitettu ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa tiistaina aamukuudelta.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko sanoi liiton lähtevän siitä, että ahtaajien ansiot ja työhyvinvointi kehittyvät myös jatkossa.

– Satamissa tavaravirrat ovat kasvaneet ja Suomen teollisuus on korkeasuhdanteessa, koronasta huolimatta. Ahtaajille tämä on merkinnyt lisääntynyttä työmäärää ja kasvanutta vastuuta, Kokko sanoi tiedotteessa.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n puheenjohtaja Ismo Kokko. Kuva: Kimmo Brandt / AOP

Kokko muistutti myös, että satamien kautta kulkee lähes kaikki Suomen vienti ja tuonti. Ahtaajat ovat korona-aikana osaltaan varmistaneet yhteiskunnan toimimisen.

– Toivottavasti neuvotteluissa päästään sopimukseen. Tästä on maltillisilla työnantajilla iso vastuu. AKT suhtautuu sopimiseen pragmaattisesti ja haluaa turvata jäsenilleen asialliset työehdot, Kokko vakuutti.

AKT aloitti satamissa alkuviikosta UPM:n tuotteiden saarron. Kyseessä on tukitoimi Paperiliiton ja Sähköliiton työtaisteluun.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin kello 23:een saakka.

Lue myös: