Hyppää sisältöön

Luoteesta puhaltaa – Eurooppaa riepotteleva myrsky vaihtuu Valtteriksi rajalla

Iltapäivällä Suomeen iskevä Valtteri-myrsky tuntuu jo voimakkaana Atlantin rannikoilla. Myös Yhdysvaltain itärannikolla valmistaudutaan talvimyrskyyn.

Tanskan Jyllannissa puuskaiset tuulet ovat puhaltaneet useita päiviä. Myrsky on kovenemassa viikonvaihteen aikana. Kuva: Bo Amstrup / EPA

Britanniassa, Tanskassa ja Ruotsissa myrskylle on annettu nimi "Malik".

Myrskyn ennustetaan tuntuvan voimakkaimmin Tanskan rannikolla, missä myrskypuuskat voivat saavuttaa hirmumyrskyn voimakkuuden. Myös Skotlannissa varoitetaan 35 metriä sekunnissa puhaltavista puuskista, kertoo esimerkiksi BBC.

Norjassa sade on jo alkanut. Maan eteläosaan ennustetaan puolenpäivän tienoille erittäin voimakasta sadetta.

Myös Ruotsissa sataa rajusti vettä tai lunta. Yleisradioyhtiö SVT:n meteorologi kehottaa sitomaan ulkokalusteet ja muut irrallaan olevat esineet kiinni.

Osavaltioiden hätätilajulistuksia Yhdysvaltain itärannikolla

Myrskytuulet tuivertavat myös Yhdysvaltain itäisissä osavaltioissa. Talvimyräkkää luonnehditaan rajuimmaksi neljään vuoteen Pohjos- ja Etelä-Karolinasta Maineen ulottuvalla vyöhykkeellä. Viidessä osavaltiossa on julistettu hätätila.

Lunta saattaa sataa paikoin yli puoli metriä.

Kaikkiaan 5000 lentoa on peruutettu viikonvaihteesssa sään vuoksi. Myös viivästymisiä ja liikenneongelmia ennakoidaan pitkin rannikkoa. Sähkökatkoihin kehotetaan varautumaan lähipäivinä.

Lue myös: