Hyppää sisältöön

Sote-henkilöstön rokotustietojen selvittäminen osoittautui visaiseksi tehtäväksi, Pohjanmaalla eniten haasteita: "Tilanne elää koko ajan"

Lain siirtymäaika päättyy tänään, mutta pohjalaismaakunnissa ei edelleenkään tarkasti tiedetä, kuinka monelta sote-ammattilaiselta puuttuu vaadittava suoja koronatautia vastaan.

Vuoden alussa voimaan tulleessa laissa on kuukauden siirtymäaika, jona aikana työnanatajat ovat voineet valmistautua lain toimeenpanoon ja työntekijät hoitaa rokotussuojansa kuntoon. Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Sote-henkilöstön niinsanotun pakkorokotuslain toimeenpano on osoittautunut työlääksi urakaksi.

Lain siirtymäaika päättyy tänään, mutta tarkkoja tietoja rokottamattomien määristä ei pohjalaismaakunnissa edelleenkään ole. Samoin on epäselvää, löytyykö rokottamattomille korvaavaa työtä vai keskeytyykö joidenkin palkanmaksu.

Selvittelytyö kunnissa ja sairaanhoitopiireissä jatkuu.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että eri yksiköissä tilanne vaihtelee jonkin verran, mutta pääosin henkilöstön rokotekattavuus on hyvä.

Lain mukaan työnantajan velvollisuus on yrittää löytää rokottamattomille korvaavaa työtä. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajan Tero Järvisen mukaan käytännössä tämä saattaa tarkoittaa muutoksia joidenkin toimenkuviin.

Soitessa kartoitus on loppusuoralla

Keski-Pohjanmaalla selvitystyö on loppusuoralla. Soiten palvelussuhdepäällikkö Pirkko Härkänen kertoo, että tietoja puuttuu vielä muutamista yksiköistä.

Härkäsen mukaan rokottamattomien määrä ei ole suuri, ja lisäksi viime aikoina moni rokottamaton on voinut sairastaa koronataudin ja saada sitä kautta lain edellyttämän suojan.

Rokottamattomien jääminen pois rivistä saattaa aiheuttaa joissakin yksiköissä haasteita töiden järjestämisessä.

– Tämä koskee lähinnä yksiköitä, joissa vaaditaan työntekijöiltä erityisosaamista ja joissa muutenkin on työvoimavajetta koronakaranteenien takia, toteaa Härkänen.

Pohjanmaalla tarvitaan lisäaikaa

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymässä kuukauden siirtymäaika on osoittautunut liian lyhyeksi.

Lakiin tuli kuukauden siirtymäaika, että työnantajilla olisi aikaa valmistautua tilanteeseen ja että henkilöstöllä olisi aikaa hankkia rokotussuoja.

– Tilanne elää koko ajan, tälläkin hetkellä niitä rokotteita otetaan tälläkin hetkellä, huomauttaa johtajaylihoitaja Marjo Orava.

Selvittelytyö Pohjanmaalla jatkuukin edelleen täyttä vauhtia. Selvitystyö on tarkoitus saada päätökseen helmikuun aikana.

Oravan mukaan rokotustietojen saaminen henkilöstöltä on ollut odotettua työläämpää. Hän arvelee, että tieto ei ole ehkä saavuttanut kaikkia vuodenvaihteen lomakauden takia.

Vaikka kartoitustyö on kesken, pystytään Oravan mukaan lakia noudattamaan heti huomisesta lähtien.

– Lain pääasiallisin tavoite on, että asiakas- ja potilasturvallisuus ja myös henkilöstön työturvallisuus ja palveluiden saatavuus varmistetaan. Kaikki nämä kolme näkökulmaa pitää huomioida ja kyllä ne huomenna toteutuvat.

Lisää aiheesta:

"Pakon edessä rokote on nyt otettava" – lähihoitaja Julie Rislakeus, 27, ei ota riskiä, että palkanmaksu keskeytyisi

Laki hoitajien "pakkorokotuksista" huutaa täsmennystä – kunnat pohtivat, mitkä ovat poikkeuksia rokottamattoman työskentelyyn riskiryhmien kanssa