Hyppää sisältöön

Hevoset ja ponit hurmaavat kesäkuussa ensimmäisessä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa Haminassa

Suuresta hevosjuhlasta halutaan vuosittainen kesätapahtuma, joka tuo ratsastuksen, raviurheilun ja kaikki muut hevosten ystävät yhteen.

Hevoset valtaavat Haminan ydinkeskustan kesäkuussa 8.–12. kesäkuuta, kun Hevoset Bastionissa -tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran.

Kansainvälisenäkin ratsastuskilpailuareena toiminut Bastioni kokoaa Haminaan satoja ratsukkoja. Hevoset Bastionissa -viikonloppu huipentuu linnoitusareenalla Grand Prix -tason esteratsastukseen ja kouluratsastuksen Grand Prix -kilpailuihin.

Keskiviikkona ja torstaina Haminassa on mahdollisuus kilpailla myös esteratsastuksen aluetasolla linnoitusareenan hyvin ainutlaatuisissa olosuhteissa.

– Panostamme urheiluolosuhteisiin ja olemme koonneet tapahtuman taakse Suomen parasta hevosurheilun osaamista, tuottaja Mikko Luhtala kertoo tiedotteessa.

Kadettikoulunkadulle rakennetaan ravisuora

Toisena tapahtuma-areenana toimii Kadettikoulunkatu, jossa ohjelmistot käynnistyvät perjantaina.

Haminassa on mahdollisuus kokea Suomessa harvinaisten Cityravien tunnelma. Cityraveissa, eli kaupungissa järjestettävissä ravikilpailuissa, omissa lähdöissään kilpailevat sekä suomenhevoset että lämminveriset ja ponit. Kadettikoulunkadulle rakentuvalla Cityravisuoralla nähdään myös kaksi monté- eli raviratsastuslähtöä.

Haminassa hevostapahtuman aikana nähdään myös suomenhevosia. Kuvassa kuuluisa suomenhevostamma Erä-Eeva. Kuva: Kati Turtola / Yle

Ensimmäisinä festivaalipäivinä, keskiviikkona ja torstaina, yleisöllä on tapahtuma-alueille vapaa pääsy. Perjantaista sunnuntaihin tapahtuma on maksullinen.

Bastionissa, joka on osa Haminan linnoitusta, on toiminut monipuolisena tapahtuma-areenana vuodesta 1998 alkaen. Hevosia on nähty tapahtuma-areenalla aiemmin muun muassa sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoon yhteydessä, Horse Festivaaleilla sekä Miekat, muurit ja musketit -historiatapahtumassa.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.