Hyppää sisältöön

Oulun matkailuun odotetaan kasvua tällekin vuodelle, vaikka kilpailu matkailijoista kiristyy entisestään koronarajoitusten purkamisen myötä

Matkailun kasvua halutaan kiihdyttää kohti tulevia vuosia, sillä siellä on vastassa useita isoja tapahtumia, Oulun kulttuuripääkaupunkivuosi 2026 yhtenä.

Viime kesänä lanseerattiin Pohjolan rengastie, joka veti matkailijoita hyvin. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Vapaa-ajan matkailu kasvoi Oulussa viime vuonna reilut 20 prosenttia. Myös tämä vuosi näyttää hyvälle.

Oulun Matkailun mukaan viime kesänä markkinointipanokset olivat merkittäviä. Oulu ja Oulun seutu oli kotimaan kesän matkailun yksi onnistuja verrattuna moneen muuhun matkailualueeseen Suomessa.

Viime kesänä lanseerattiin Pohjolan rengastie, joka osaltaan siivitti matkailijoiden saamisessa alueelle.

– Siinä luotiin rengasreittejä rannikolta Rokualle ja Syötteelle. Ne ovat vetäneet hyvin, mutta markkinoida pitää kovasti, jotta nousee näkyväksi kotimaan kilpailussakin, sanoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Kivisaaren mukaan Pohjolan rengastien valttina on, että siinä on koko Suomi pienoiskoossa.

– Ulkomaisia turisteja kiinnostaa juuri tämä yhdistelmä, jossa voi olla tuntureilla ja seuraavassa hetkessä meren rannalla ja sitten urbaanissa ympäristössä Oulussa.

Tähänkin matkailuvuoteen suunnataan toiveikkaana, vaikka koronarajoitusten purku ja liikkumisen vapautuminen tietävätkin osittain sitä, että osa suomalaisista suuntaa matkoillaan ulkomaille.

– Talvilomat lähestyvät. Pyrimme valtakunnallisella näkyvyydellä esittelemään alueemme matkailuelämyksiä ja näin houkuttelemaan matkailijoita ympäri Suomea myös tänne.

Matkailun kasvua halutaan kiihdyttää kohti tulevia vuosia, sillä siellä on vastassa useita isoja tapahtumia, Oulun kulttuuripääkaupunkivuosi 2026 yhtenä.

– Tulevaisuutta ajatellen majoituskapasiteettia pitää olla lisää. Meillä on kovat tavoitteet kulttuuripääkaupunkivuoden osalta, yli 20 prosentin kasvu matkailussa vuoteen 2027 mennessä. Täytyy toivoa, että saadaan tänne lisää hotellioperaattoreita.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.