Hyppää sisältöön

Palkittuja kirjoja lainataan ahkerasti – sähköisten äänikirjojen suosio nousee

Aikuisten puolella lainatuin kirja oli viime vuonna kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittanut Margarita. Digitaalisissa kirjoissa suosittuja ovat etenkin dekkarit.

Kuopion kaupunginkirjaston vuoden 2021 lainatuin teos aikuisten puolella oli Finlandia-palkinnon voittanut Anni Kytömäen Margarita. Kuva: Gummerus kustannus

Kuopion kaupunginkirjaston viime vuoden lainatuin teos on Finlandia-palkittu Anni Kytömäen Margarita.

Kärkikymmenikköön kuuluivat lisäksi kestosuosikki Enni Mustonen ja kansainväliseksi lukijoiden suosikiksi noussut Delia Owensin Suon villi laulu. Antti Heikkinen nousi luetuimpien listoille romaanillaan Einari ja musiikkikirjojen puolella Kari Tapion elämäkerralla.

Lapin sodan kuvauksista kärkikymmenikköön mahtuivat Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa ja Savonia-palkittu Petra Rautiaisen Tuhkaan piirretty maa.

Elämäkerroista eniten lainattiin Barack Obaman Luvattua maata ja Ulla-Maija Paavilaisen kirjoittamaa Kirsti Paakkasen elämäkertaa Suurin niistä on rakkaus.

Lasten ja nuorten puolella kärkikymmenikön valtasivat tuttuun tapaan Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu -kirjat sekä Ryhmä Hau -sarjan kirjat.

Digitaalisissa kirjoissa suosittuja ovat etenkin dekkarit. Eritoten sähköisten äänikirjojen lainausmäärät jatkoivat kasvuaan ja siellä lainatuin oli Regina Raskin Paikka auringossa.

.
.