Hyppää sisältöön

Paperiliiton lakko UPM:n tehtailla jatkuu yli kuukauden, ellei sopuun päästä – liitto on kuitenkin valmis neuvotteluihin

Paperiliiton hallitus on päättänyt jatkaa viisi viikkoa kestänyttä lakkoa UPM:n paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattaneissa tehtaissa 12.3. saakka.

Kuvassa Jämsänkosken paperitehdas. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Paperiliiton hallitus tiedotti perjantai-iltapäivänä jatkavansa viisi viikkoa kestänyttä lakkoa UPM:n paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattaneissa tehtaissa 12.3.2022 kello 6 saakka, ellei sitä ennen saavuteta neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta.

Lakon ulkopuolelle rajataan ne työt, jotka Helsingin käräjäoikeuden tammikuisen päätöksen mukaan voisivat vaarantaa hengen, terveyden tai ympäristön tilan – eli lämmöntuotanto ja vedenkäsittely.

Rajaus koskee toimipaikkoja Kaukaalla, Kymillä, Pietarsaaressa, Raumalla, Jämsänkoskella ja Tervasaaressa.

Liitto valmis neuvottelemaan

Paperiliiton hallitus päätyi kokouksessaan siihen, että liitto on valmis neuvottelemaan UPM:n toimialojen kanssa, vaikka UPM hankaloittaa neuvotteluja asettamillaan ennakkoehdoilla. Hallitus korostaa, että Paperiliitolla on edelleen omat tavoitteensa koskien työehtosopimuksen sisältöä.

Paperiliitto korostaa tiedotteessa, että se odottaa UPM:n ymmärtävän, kuinka merkittävistä syistä viisi viikkoa kestäneeseen lakkoon on ryhdytty.

.
.