Hyppää sisältöön

Elon Musk uskoo, että Starship-avaruusraketti laukaistaan kiertoradalle tänä vuonna

Muskin tavoitteena on, että tulevaisuudessa Starship veisi ihmisiä Kuuhun, Marsiin ja muualle avaruuteen.

Starship kuvattuna Texasissa 30.12.2021. Kuva: Reginald Mathalone / AOP

Avaruusalan yrityksen SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk sanoo uskovansa, että yhtiön kehitteillä oleva Starship-avaruusraketti voidaan laukaista kiertoradalle tämän vuoden aikana.

Muskin tavoitteena on, että tulevaisuudessa Starship veisi ihmisiä Kuuhun, Marsiin ja muualle avaruuteen.

Musk kertoi torstaina tuoreita tietoja avaruusyhtiön Starship-aluksen kehitystyöstä tiedotustilaisuudessa. Se pidettiin yhtiön Starbase-laitoksessa Texasissa. Musk puhui 120 metriä korkean Starshipin edessä.

Tiedotustilaisuus pidettiin yhdeksän kuukautta sen jälkeen, kun Starshipin prototyyppi oli laskeutunut ensimmäistä kertaa onnistuneesti koelennon jäljiltä. Aiemmmissa viidessä koelentoyrityksessä prototyypit tuhoutuivat räjähdyksissä.

Muskin mukaan he ovat hyvin lähellä ongelmien ratkaisemista, ja hän on hyvin luottavainen.

Avaruusaluksista suurin

Starship on kaikkien aikojen suurin ihmisen rakentama avaruusalus. Se on suunniteltu täysin uudelleenkäytettäväksi ja sen pitäisi pystyä nostamaan sata tonnia Maan kiertoradalle.

Starshipin on määrä toimia Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan seuraavien kuulentojen laskeutumismoduulina, joka vie astronautit Kuun kiertoradalta sen pinnalle.

Musk sanoi, että muutaman vuoden kuluttua Starshipin yksi laukaisu maksaa ehkä vain 10 miljoonaa dollaria. Tämä hintataso voisi tehdä raketeista huokuttelevia kaupallisiin kuljetuksiin.

Aiheesta aiemmin:

.
.