Hyppää sisältöön

Oletko hakemassa kesätöitä? Kolme rekrytoijaa paljastaa, millainen on hyvä kesätyönhakija ja -tekijä

Kesätyönhaku on nyt kuumimmillaan. Kysyimme kolmelta rekrytoijalta, miten he valitsevat kesätyöntekijät ja miten töissä kannattaa käyttäytyä, jos mielii saada jalan oven väliin jatkoa ajatellen.

ISS:n palveluohjaaja Kimmo Kuusivaaran urapolku alkoi viitisen vuotta sitten muutaman päivän tuurauksesta. 24-vuotias nauttii mitä suurempitöinen siivousurakka on, sillä siinä näkee kunnolla työnsä jäljen. Kuva: Johanna Manu / Yle

Kesätöiden haku käy nyt kiivaana. Monilla suurilla yrityksillä haut ovat edelleen auki ja kesätyöntekijöitä palkataan taas valtavia määriä.

Millainen on hyvä kesätyöntekijä tai -hakija? Kysyimme kolmelta rekrytoijalta, jotka käsittelevät työssään satoja, jopa tuhansia hakemuksia.

Vastauksia antavat Satakunnan osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa, HK Scanin Rauman ja Euran yksikköjen henkilöstöpäällikkö Anna Viitanen sekä kiinteistöpalveluyritys ISS Palvelut Oy:n henkilöstöjohtaja Maria Pajamo.

Hyvästä hakemuksesta välittyy into ja asenne

Hakemus on ensimmäinen askel kesätyöpaikan hankkimisessa ja sen sisällöllä on merkitystä.

Satakunnan osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaan mielestä erityisen hyvästä hakemuksesta välittyy hakijan asenne. Kaupan alalla tärkeintä on asiakaspalveluasenne, ja sen tulisi näkyä myös hakemuksesta.

– Jos hakemuksesta pystyy lukemaan, että nuori tykkää asiakaspalvelutyöstä, on iloinen, ahkera ja mielellään tekee kaikkia työaikoja. Sellainen on hyvä hakemus, Huhtamaa sanoo.

Rekrytoijan näkökulmasta huono asia hakemuksessa on, jos hakija listaa kovin tarkkoja rajoituksia siitä, milloin voi työtä tehdä: joko työaikojen tai kesätyön ajanjakson suhteen.

Myös tiukat rajoitukset mahdollisissa toimipaikoissa voivat hankaloittaa työhön pääsyä. Satakunnan osuuskaupalla kesätyöntekijöitä kun tarvitaan useisiin paikkoihin, eivätkä kaikki voi päästä samaan paikkaan.

Tärkeintä kesätöissä on... Asenne!

Hyvän kesätyöntekijän vaatimukset kuulostavat joskus vähän liiankin tutuilta ja tylsiltä. Asenne oli tärkeintä jo hakemusvaiheessa, mutta kesätyön aikana se vasta tärkeää onkin. Tätä korostaa jokainen rekrytoija.

– Tärkeintä on asenne ja halu tehdä töitä ja oppia uutta, painottaa HK Scanin Rauman ja Euran yksiköiden henkilöstöpäällikkö Anna Viitanen.

Oikeanlaiseen asenteeseen liittyy myös valmius tehdä kaikkia työaikoja, joita yrityksessä normaalistikin tehdään: HK Scanilla se tarkoittaa kaksivuorotyötä.

Kiinteistöpalveluyritys ISS Palvelut Oy:n henkilöstöjohtaja Maria Pajamo vannoo hänkin työtä pelkäämättömän, oppimishaluisen ja iloisen asenteen nimeen.

– Asenne ratkaisee -fraasi ei ole kulunut. Puhumme asiakaspalvelusta jo haastatteluvaiheessa, mitä hakija ajattelee sen olevan ja mitä se on käytännössä, Pajamo sanoo.

Satakunnan osuuskauppa palkkaa tänä kesänä noin 600 kesätyöntekijää, kertoo Päivi Huhtamaa. HK Scanin henkilöstöjohtaja Anna Viitanen on palkkaamassa Raumalle ja Euraan yli 150 kesätyöntekijää ja ISS Palveluiden Maria Pajamo hänkin satoja. Kuva: Jari Pelkonen / Yle, Johanna Manu / Yle

Kaikki työkokemus on arvokasta

Työkokemusta ei kesätöihin päästäkseen välttämättä tarvitse, mutta jos kokemusta jo on, ei sen tarvitse olla samalta alalta. Kaikki kokemus on arvokasta.

ISS Palveluiden henkilöstöjohtaja Maria Pajamo aloitti oman työuransa Porin kaupunginsairaalan kahvilassa. Hän palaisi yhä edelleen kulkemaan samaa työpolkua kuin nuorempana. Kahvilasta löytyi töitä kesäpestin jälkeenkin.

– Kokemuksena se oli älyttömän arvokas. Sanon aina nuorille, että sillä kahvilakokemuksella porskuttelin pitkään. Se kertoi työnantajille, että siinä on ahkera tyttö, joka haluaa tehdä töitä ja on tehnyt nuoresta saakka. Ja tietää minkälaista asiakaspalvelu ja työn tekeminen on.

Pajamo suosittelee, että kesätyöpaikkaa hakiessa ei kannata olla turhan valikoiva. Kaikki antaa hyvää pohjaa tulevalle työelämälle.

Jalka oven väliin

Kesätyö on luonteva paikka saada jalka oven väliin myöhempää työuraa ajatellen. Moni jatkaa kesätyön jälkeen ilta- tai viikonlopputöissä, tai palaa seuraavana kesänä uudelleen. Toisinaan työura yrityksessä voi muodostua pitkäksikin.

– Olemme tosi iloisia, jos joku haluaa meillä jatkaa. Meillä on mahdollisuus tarjota aika usein ilta- ja viikonlopputöitä, ja toivotaan, että seuraavana kesänä yhteinen historia jatkuisi. Kyllähän osa löytää itsensä täältä 40 vuoden päästä, kun on tullut jäätyä kesätyöpolulle, kertoo Satakunnan osuuskaupan henkilöstöjohtaja Päivi Huhtamaa.

HK Scanin henkilöstöpäällikkö Anna Viitanen sanoo, että kun kesätyöpestin hoitaa hyvin, voi jatkoakin saada.

– Ei se taikatemppuja vaadi.

ISS:n henkilöstöjohtaja Maria Pajamon mukaan heille hakee yleensä reippaita nuoria, jotka haluavat nähdä työnsä jäljen. Osa jatkaa myös kesän jälkeen tuntitöissä ja kausiapuna. Toisinaan joku palaa koulut käytyään ja luo uran ISS:n palveluksessa asiantuntija- tai johtotehtävissä.

– Osa jää, osa ei, ja sekin on meidän mielestä ok. Olemme tyytyväisiä jos olemme pystyneet hyvä, vastuullinen, luottamusta herättävä kesätyökokemus nuorelle.

Älä lannistu, jos kesätyöpaikkaa ei tipu

ISS suurena työnantajana pystyy tarjoamaan joka kesä satoja kesätyöpaikkoja. Hakemuksia tulee kuitenkin tuhansia, joten moni jää myös ilman paikkaa.

– Harmillinen juttu, sillä sitä haluaisi kaikille nuorille tarjota lähtölaukauksen työelämään ja sellaisen kesätyökokemuksen, joka kasvattaa luottamusta työelämään. Valinnat ovat tosi vaikeita, Maria Pajamo sanoo.

Hän kannustaa hakemaan uudestaan. Ei saa lannistua, vaikka tilanne varmasti harmittaakin.

– Todennäköisesti on vain niin, että jonossa on niin paljon nuoria, että kaikkia ei voida ottaa. Ei pidä lannistua, vaan hyvällä, sitkeällä asenteella hakea uudestaan.

Voit keskustella aiheesta Yle Tunnuksella. Kommentointi sulkeutuu 12.2. kello 23.

Lue myös:

.
.