Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee 27-vuotiasta miestä kirvesmurhasta Tapaninvainiossa Helsingissä – motiivina yhteinen elämä uhrin avovaimon kanssa

Uhri löytyi paritalon jäteastiasta. Poliisin mukaan epäilty oli suunnitellut raa'an ja julman teon etukäteen.

Poliisi sai valmiiksi esitutkinnan epäillystä henkirikoksesta Tapaninvainiossa. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi Helsingissä Tapaninvainiossa tapahtuneen epäillyn murhan esitutkinnan.

Poliisi epäilee 27-vuotiasta miestä noin 40-vuotiaan miehen murhasta. Rikos paljastui viranomaisille, kun hätäkeskukseen tuli soitto paritalon jäteastiasta löytyneestä verisestä matosta.

Poliisit löysivät uhrin menehtyneenä viereisestä ulkoroskiksesta. Epäilty murha tapahtui uhrin asunnossa 19.–20. marraskuuta viime vuonna.

Poliisi pitää tapausta murhana, koska tekotapa oli raaka ja julma. Asunnosta löytyi runsaasti verijälkiä. Esitutkinnan perusteella 27-vuotias mies oli suunnittelut teon etukäteen. Hän oli käyttänyt väkivaltaan kirvestä.

Poliisi sai epäillyn kiinni 28-vuotiaan naisen seurasta Pohjois-Suomesta Suomussalmelta, jonne he olivat yhdessä paenneet rikospaikalta. Molemmat vangittiin, mutta nainen vapautettiin myöhemmin.

Poliisin esitutkinnan mukaan nainen ei ollut tietoinen miehen suunnitelmista, joten häntä ei epäillä murhasta. Iltalehden tietojen (siirryt toiseen palveluun) mukaan nainen oli uhrin avovaimo. 27-vuotias epäilty oli puolestaan naisen entinen puoliso.

– Murhasta epäilty ei ole halunnut edistää henkirikoksen tutkintaa. Polisiin käsityksen mukaan teon taustalla ovat olleet miehen suunnitelmat yhteisestä elämästä naisen kanssa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Naista epäillään rikoksentekijän suojelemisesta, hautarauhan rikkomisesta ja pelastustoimen laiminlyönnistä.

Tapaus siirtyi syyteharkintaan torstaina 10. helmikuuta. Syytteen nostamisen määräpäivä on 23. helmikuuta 2022.

isää aiheesta:

.
.