Hyppää sisältöön

Puoli seitsemän -ohjelman Vuoden talvikaupunki 2022 -finalistit ovat Kemijärvi, Savitaipale ja Vihti

Katsojaäänestykseen huipentuva Vuoden talvikaupunki 2022 -kilpailu ratkeaa suorassa lähetyksessä laskiaistiistaina 1.3. Äänestys avautuu ohjelman nettisivuilla maanantaina 21.2.

Kuva: Janne Lindroos / Yle, Illusia Sarvas / Yle

Suomi on täynnä hurmaavia kesäkaupunkeja, mutta Puoli seitsemän on tänä talvena päättänyt selvittää, mistä löytyy paras talvikaupunki tai -kunta! Tammikuun lopulla julkaistuun leikkimieliseen kilpailuun lähetettiin kymmeniä videoita eri puolilta Suomea, ja kolme finalistia ovat nyt selvillä.

Vuoden Talvikaupunki 2022 -kilpailun finalistipaikkakunniksi valittiin Kemijärvi, Savitaipale ja Vihti. Voittajan äänestävät ohjelman katsojat. Äänestäminen tapahtuu Puoli seitsemän nettisivuilla.

Finalistien videot ovat katsottavissa satunnaisessa järjestyksessä tästä:

Äänestys alkaa maanantaina 21.2. kello 18:30 ja päättyy laskiaistiistaina 1.3. suorassa Puoli seitsemän -lähetyksessä.

Voittajapaikkakunnan tunnelmat välitetään kotikatsomoihin heti tuoreeltaan, sillä ohjelman toimittajat matkaavat kaikille kolmelle finaalipaikkakunnalle tekemään suoraa lähetystä kyseisenä iltana. Studiovieraana erikoislähetyksessämme on koko Suomen suloisuutta ylistävä luova johtaja Jani Halme.

Kilpailuun lähetettiin videoita peräti 60 paikkakunnalta. Päätöksen tehneen Talvikaupunki-työryhmän mukaan finaalikolmikon ulkopuolelle jäi todella monta erittäin hyvää ehdokasta.

Keskeinen kriteeri, joka nosti valitut kolme paikkakuntaa finaaliin, oli videoista välittyvä vahva tunne.

Koska finalisteja oli mahdollista valita vain kolme, päätyi työryhmä jakamaan myös neljä kunniamainintaa. Kunniamaininnat annettiin Kajaanin, Imatran, Taipalsaaren ja Ranuan videoille, jotka ovat katsottavissa tästä:

Kaiken kaikkiaan Puoli seiskan Talvikaupunki-työryhmä oli yllättynyt kilpailuun lähetettyjen videoiden monipuolisuudesta ja laadukkuudesta. Videoilla oli toisiinsa verrattuna hyvin erilaisia vahvuuksia. Joukkoon mahtui ammattimaisesti tuotettuja kuntien videoita, yksityishenkilöiden huolellisesti toteuttamia pienemmän budjetin 30-sekuntisia sekä yhteen hyväksi nähtyyn lähestymiskulmaan luottaneita mainioita videoita.

Työryhmä ilahtui myös siitä, että kilpailun tehtävänantoa ei otettu liian ryppyotsaisesti. Talvikaupunkikisa on iloinen asia, mikä näkyi myös monissa videoissa.

Vuoden talvikaupunki 2022 -kilpailun palkintona on kiertopalkinnon lisäksi se, että tulemme tekemään ensi talvena kokonaisen suoran Puoli seitsemän -lähetyksen voittaneelta paikkakunnalta.

Kilpailusta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne.

.
.